ids-ov veteran edi gobo

'Jakovčić ne smije biti počasni predsjednik jer nanosi štetu IDS-u'

1
Edi Gobo (Foto: Nenad Čakić)
Edi Gobo (Foto: Nenad Čakić)

Veteran IDS-a Edi Gobo komentirao je izborni rezultat IDS-a na parlamentarnim izborima. Stranka je naime, ostvarila dva mandata iako je očekivala tri, a u početnom prebrojavanju glasačkih listića u izbornoj noći jedno se vrijeme činilo da je dosegnula i četiri mandata. Iako je najavio da će dati ostavku osvoji li stranka manje od tri mandata, predsjednik IDS-a Dalibor Paus to ipak nije učinio, već je - "dao mandat na raspolaganje". Gobo smatra da za izborni rezultat nije kriv Paus, nego počasni predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić. Stoga je uputio prijedlog članovima Predsjedništva IDS-a u kojem traži da se počasni predsjednik proglasi običnim članom. 

 

"Dalibor Paus nije jedini krivac. Sad nije vrijeme da ga se cipelari i da se traži od njega da otiđe. Držim da je pogriješio kad je dao izjavu da ako ne budu tri mandata da će otići jer on nije taj koji je isključivi krivac da smo došli u situaciju da nemamo tri mandata. Držim da je veću štetu napravio počasni predsjednik Ivan Jakovčić koji je svojim pojavljivanjem doveo do toga da su naše biračko tijelo i članovi stranke dovedeni u zabludu, da ne znaju tko vodi stranku pa držim da bi Predsjedništvo trebalo donijeti odluku da počasni predsjednik postane obični član kako se više ne bi miješao u rad Savjeta stranke i na taj način ne bi više nanosio štetu  IDS-u", izjavio je Gobo. 

Obrazlažući u pismu zbog čega traži da Jakovčić više ne bude počasni predsjednik, Gobo navodi sljedeće, citiramo:"Zbog životnog stila (izgled i drugo), načina političkog nastupanja (zbunjivanja članstva i simpatizeera izjavama, ne znamo više tko vodi IDS), iznošenja neistina (nije moguće npr. da je samo Miletić kriv za gubitak Pule, itd.) i paušalnih ocjena da je sadašnji predsjednik stabilizirao poljuljani IDS (npr. mi u Puli znamo pravo stanje, m. o. od 70 posto na 43 posto nije neka stabilizacija već poražavajući rezultat)." (M. V. I.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa