pulski stožer hdz-a

Kliman: 'A predviđali su nam kolaps ako bude velika izlaznost'

0
Foto: Ivor Balen
Foto: Ivor Balen

Uz IDS, jedino HDZ ima svoj stožer u Puli. Riječ je dakako o lokalnim, istarskim HDZ-ovcima, koji rezultate izbora prate u svojim novim prostorijama na Verudi. Atmosfera je među njima zadovoljavajuća, oni smatraju da su pobjednici, posebno zbog toga što je izlaznost bila veća od očekivanja, a rezultat im je i dalje dobar.

"Četiri mandata je obrana našeg rezultata sa posljednjih izbora, a to nam je tada bio povijesni rezultat", kaže Anton Kliman, predsjednik istarskog HDZ-a, koji rezultate prati u društvu predsjednice HDZ-a Pula Irene Hrstić i još desetak članova. 

"Normalna stvar je da sam imao optimizam i za peti mandat. To nisu bila pumpanja, nego procjene na osnovu svih rezultata koje smo ostvarili. U osmoj jedinici smo imali dobru podlogu za očekivati pet mandata, ali četiri nam je okvir s kojim smo zadovoljni", rekao je Kliman u trenutku kada su bile poznate samo izlazne ankete, koje su im davale četiri mandata.  

 

"Moramo reći da je izlaznost bila puno veća nago na prethodnim izborima i obrana četiri mandata u tim uvjetima je stvarno uspjeh i dobra osnova za graditi našu priču u osmoj izbornoj jedinici", dodao je Kliman, koji je siguran da će mandatar na koncu biti njihov predsjednik.

"Uvjeren sam da će se to razvijati sa još kojim mandatom na kontu HDZ-a i mislim da ćemo do kraja večeri doći do te razine da će Plenković moći biti mandatar, i da će se relativno brzo formirati hrvatska Vlada", rekao je Kliman.

Na pitanje o mogućim koalicijskim partnerima, kaže da ne bi želio špekulirati. 

"Ono što znam je da se već sada razmišlja o tome. Pustimo dan-dva da se objave službeni rezultati, pa će se brzo početi razgovarati. Bitno je napomenuti da su nam sa velikom izlaznošću predviđali kolaps. To ste svi čuli. Da nećemo moći doći ni blizu formiranja vlasti. S ovako velikom izlaznošću 60-ak mandata je jako veliki uspjeh", kaže Kliman.

 

Na pitanje kako to da nije večeras išao u Zagreb, kaže:  

"Ja sam tu, u Istri. I slogan mi je tako rekao - glava je u Zagrebu, a srce u Istri. Dakle, ostajem tu gdje je srce". (I. Balen)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa