Povodom Svjetskog dana učitelja

Uručena priznanja nastavnom osoblju pazinskih škola i vrtića

0
Sa svečanosti povodom Dana učitelja u Pazinu
Sa svečanosti povodom Dana učitelja u Pazinu

Povodom Svjetskog dana učitelja 4. listopada gradonačelnica Pazin Suzana Jašić sa suradnicima uručila je priznanja i zahvale nastavnom osoblju pazinskih odgojno-obrazovnih ustanova, njih 36, koji su u protekloj godini navršili jedan od jubileja za 10, 15, 20, 25, 30, 35 i 40 godina rada.

Jubilej od 35 godina rada obilježile su Nerina Hrvatin iz Osnovne škole Vladimira Nazora i Zdenka Turkalj-Čohilj, sadašnja ravnateljica iste Osnovne škole. Impresivnih 40 godina rada u odgojno brazovnom sustavu obilježili su Guerino Puhar također iz Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin i odgajateljica Nevina Milotić iz Dječjeg vrtića Olga Ban Pazin.

 

U svojem je obraćanju odgajateljica Milotić istaknula ljepote i izazove koje ovaj poziv nosi ali i radost odgajateljskog poziva koj bi, kako sama kaže, i nakon 40 godina ponovno odabrala.

„Odgoj i obrazovanje najvažniji je prioritet mog i našeg mandata jer ono je temelj svakog razvoja. Napravit ćemo analizu stanja i u partnerstvu sa svima vama i svima kojih se odgoj i obrazovanje tiče i odrediti jasne ciljeve razvoja odgoja i obrazovanja. Svi smo zajedno u tome. Pazin jest i bit će grad odgoja i obrazovanja, niste sami.“ - poručila je gradonačelnica Jašić.

Svečani program organizaran je u suradnji sa Pazin sportom d.o.o. te odgojno-obrazovnim ustanovama pa je tako govornica uređena zaslugom odgajateljica dječjeg vrtića Olga Ban iz Pazina, glazbene točke izveli su učenici glazbenog odjela Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin, a voditeljica programa bila je učenica Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa