Otišao iz Pule u drugu državu pa se vratio: 'To je rad, rad, rad'

0
Foto: HRT
Foto: HRT

Nikola je jedan od 250 tisuća Hrvata, koji su od 2013., otišli trbuhom za kruhom u drugu zemlju. Ali, brzo se vratio. - To nije baš život za mlade, to je rad, rad, rad i to je to, znači nećeš ništa proživjeti praktički, samo ćeš raditi, kaže Nikola iz Pule. Istraživanja su pokazala da čak 73% mladih od 21- 40 godina želi napustiti Hrvatsku. Ova srednjoškolka se još dvoumi, piše HRT.

- Voljela bih otići iz Hrvatske. Ne znam, nekako mislim da je izvan Hrvatske veća vjerojatnost za uspjeh, kaže učenica iz Pule. I bolje stanje u društvu - misli čak 96% ispitanika.

- Faktori kao što su visina plaće, mogućnost napredovanja na poslu su sekundarni, odnosno primarni su zapravo koje su reforme potrebne našem društvu kao što su mirovinskog sustava, zdravstva i gospodarstva, kaže Toni Žgomba, projektni asistent.

 

Od ulaska u EU, Hrvatsku je napustilo 250 tisuća građana. Većinom su to mladi, radno sposobni koji traže bolje uvjete za život. Prema rezultatima istraživanja projekta "Migracijski izazovi - jučer, danas, sutra" čak 73% mladih razmišlja o odlasku iz zemlje, javlja HRT gdje pogledajte video.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa