Vrsni glazbenici Umjetničke škole Poreč na prijemu kod gradonačelnika

0

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić održao je prijem za šest izvrsnih učenika Umjetničke škole Poreč. Uz ravnateljicu škole Sanjicu Saru Radetić, mladim glazbenicima koji su školovanje završili s 5.0 prosjekom te su na tom putu okrunjeni s brojnim nagradama na raznim međunarodnim i nacionalnim natjecanjima, gradonačelnik je uputio iskrene čestitke u ime Grada, te im podijelio prigodne poklone.

Izvrsni učenici su Vita Blažević, Riccarda Labinac, Gabriel Milohanić, Marin Štefanac, Marko Ljubešić i Chiara Vukadinović, koji su uz redovnu školu i odlične ocjene i u glazbenoj školi ostvarili izvrstan prosjek kroz cijelo školovanje.

– Vjerujem da su takvim rezultatima, uz veliki rad i trud, pridonijeli i dobri uvjeti u Umjetničkoj školi, od kolektiva do opreme. Redovno sam upućen u sve vaše aktivnosti i želim da znate da će vas Grad vjerno pratiti i u svim daljnjim aktivnostima, koje iz godine u godinu rastu, vi ste veliki ambasadori našega grada na svim natjecanjima i nastupima na kojima sudjelujete, rekao je gradonačelnik Peršurić.

 

Ravnateljica Radetić napomenula je kako je završiti dvije škole istovremeno veliki uspjeh za ove mlade ljude, koji su redovno jednako uspješni i u osnovnoj, kao i njihovoj školi, te su svojim uspjesima i predanošću uzor cijelom kolektivu u školi. – Posebno mi je drago, što su i u ovoj teškoj situaciji gdje se nastava odvijala on line i mnogi izgubili motivaciju, ovi učenici uspjeli zadržati kontinuitete i sudjelovati i na on line natjecanjima i ostvariti odlične rezultate, rekla je ravnateljica Radetić.

Njihova škola broji 306 učenika, a velika im je želja i da se u Poreču jednog dana otvori srednja glazbena škola kako bi mogli što lakše nastaviti svoju ljubav prema glazbi. Radetić je zahvalila i Gradu što redovno prepoznaje i podržava rad Umjetničke škole Poreč, te najavila  skorašnju dodjelu diploma učenicima sudionicima natjecanja, kojih je i ove godine bilo puno.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa