zanimljiva situacija u oprtlju

Nizozemka bolja od HDZ-a. Bazjak o politici, ali i privatnom životu!

0
Leo Bazjak i Minke Van Ingen (foto: Facebook/RTL)
Leo Bazjak i Minke Van Ingen (foto: Facebook/RTL)

Jedna od istarskih općina u kojima bi IDS mogao otići s vlasti je i Oprtalj, gdje je stranački nasljednik jednog od najdugovječnijih načelnika Aleksandra Krta prošao lošije od mladog Lea Bazjaka, koji je sa svojom nezavisnom listom izašao i na izbore za Vijeće. Kao kandidat za načelnika Bazjak je dobio 49,89 posto, pa mu je pobjeda u prvom krugu izmakla za doista mizerni postotak.

U drugi krug će tako morati sa Sebastijanom Bančićem, koji je dobio 44,06 posto, a ključno će biti kome će se preliti HDZ-ovi glasovi. Njihov kandidat za načelnika Mario Bauer dobio je 4,1 posto glasova.

Na izborima za Vijeće Bazjakova lista dobila je 43,77 posto, druga je IDS-ova lista nositeljice Roberte Kalčić Savatović s 28 posto, treći SDP Nikol Vranjac s 14,22 posto, četvrta neovisna lista nizozemke s oprtaljskom adresom Minke Van Ingen, koja je dobila 8,88 posto te HDZ-ova lista s 5,11 posto, ili 23 glasa. Kada bismo bili zločesti, rekli bismo da je Oprtaljcima Nizozemka draža od HDZ-ovca!

 

U kratkom telefonskom razgovoru Bazjak nije krio zadovoljstvo rezultatima. Smatra da su dobro odradili izbore te da su ih građani prepoznali u smislu njihove objektivnosti, racionalnosti i otvorenosti. Na pitanje po čemu se razlikuju od IDS-a, rekao je da su svjesni što je realno i izvedivo, te da će upravo to pokušati ostvariti u iduće četiri godine. 

Na kraju, u šali smo pitali mladog Bazjaka, koji još uvijek nije u vezi, hoće li mu eventualna pozicija načelnika ojačati samopouzdanje dok bude tražio djevojku.

"Ne znam. Nikad nisam razmišljao u tom smjeru. Posljednjih godina bio sam jako posvećen poslu i karijeri, i to će vjerojatno i dalje biti tako, ali nije da mi je privatni život u drugom planu. Vidjet ćemo kako će se stvari razvijati", kazao nam je Bazjak. (Kristian Stepčić Reisman)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa