fažanska škola na online nastavi

Ravnateljica: 'Samo se nadam da nije u pitanju Covid, već nešto blaže'

0
Marijana Starčić (foto: Facebook)
Marijana Starčić (foto: Facebook)

Veliki broj učenika OŠ Fažana ostao je kod kuće zbog istih simptoma. Riječ je o visokoj temperaturi i probavnim smetnjama. - Samo se nadam da nije u pitanju covid, već nešto blaže kao što je viroza. Od četvrtka je naša škola Fažana i područna škola u Peroju na online nastavi. Mislim da je to najpametnije rješenje s kojim su se složili i epidemiolozi, da nastava bude po modelu C dok se ne u tvrdi o čemu se točno radi - potvrdila je ravnateljica škole, Marijana Starčić, piše 24sata.

Kaže da je riječ o 10 posto učenika sa simptomima te je zasad 34 učenika bolesno. Razrednici su primijetili u ponedjeljak da nedostaje 15 učenika, da bi već u utorak ta brojka počela rasti i upalio se "alarm". - Razrednici su primijetili da nedostaje velik broj učenika. Nazvali su roditelje kako bi vidjeli o čemu se radi. Utvrdili smo da 34 učenika u svim razredima, od 1. do 8., ima iste simptome, probavne tegobe i temperaturu - rekla je ravnateljica.

 

Odmah se reagiralo i o tome obavijestilo Zavod za javno zdravstvo Istarske županije. - Rečeno nam je da je najbolje da svi ostanemo kod kuće dok svi učenici koji su na popisu ne budu testirani na korona virus. Evidentno je da se engleski tip covida širi Hrvatskom, a zaista se duboko nadam da je kod nas u pitanju samo viroza. Više ćemo znati nakon rezultata testiranja - rekla je. Škola ukupno broji 309 učenika.

U svakom razredu je po nekoliko učenika koji su zbog istih simptoma izostali s nastave, a najviše ih je fali u dva sedma razreda. - Prije oko dva tjedna imali smo u drugom razredu dva učenika pozitivna na Covid-19 i mislim da je online nastava, dok ne dođu rezultati, najbolje rješenje - kazala je na kraju ravnateljica za 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa