djeca u mariboru

Balašević je uživao u svojoj luksuznoj vili u Brtonigli

0
Balaševići su vilu kupili 2017. godine od tvrtke Monte Cal čiji su direktori znani iz Hypo afere. Imanje je službeno procijenjeno na 3,5 milijuna kuna ali vrijedi barem dvostruko više. Osim fantastičnog pogleda, bazena, saune, rekreacijskih terena svi zakupci Balaševićeve vile mogu uživati u modernom ali toplom interijeru (foto: Imperijal)
Balaševići su vilu kupili 2017. godine od tvrtke Monte Cal čiji su direktori znani iz Hypo afere. Imanje je službeno procijenjeno na 3,5 milijuna kuna ali vrijedi barem dvostruko više. Osim fantastičnog pogleda, bazena, saune, rekreacijskih terena svi zakupci Balaševićeve vile mogu uživati u modernom ali toplom interijeru (foto: Imperijal)

Vijest o smrti Đoke Balaševića dotukla je njegovu milijunsku publiku u regiji. Generacije su odrastale uz Đokine hitove, uz njegove su pjesme pale brojne ljubavi na prvi pogled, tko zna koliko je poljubaca i stiskavaca nastalo upravo na njegovim koncertima. Publika u Zagrebu oprostila se brojnim lampašima i natpisom bećarac ispisanom na ćirilici, piše Imperijal.

Vjerojatno je Balašević jedini kojem se može bez ikakvih posljedica u hrvatskoj metropoli ispisati spomen na ćirilici i da nitko nema ništa protiv. Oglasila se i bivša premijerka Jadranka Kosor koja je rekla kako je njena omiljena pjesma 'Djevojka s čardaš nogama'. Na istu pjesmu otkida i najmoćnija hrvatska direktorica, bivša zamjenica ministra Ivana Vrdoljaka te kuma supruge HDZ-ovog ministra Tomislava Ćorića - Sabina Škrtić. Njezin nezaboravni video pobudio je pažnju brojnih posjetitelja portala Imperijal.net.

U Sarajevu su se od Đoke oprostili očekivanom pjesmom - hitom iz doba bivše zajedničke države 'Računajte na nas'. U svim udarnim vijestima u Hrvatskoj brojni su poznati iskazali duboko žaljenje zbog odlaska panosnkog mornara a među citiranijim izjavam je i ona Rade Šerbedžije koje je u zadnje vrijeme zapala neugodna i tužna obveza da se oprašta od brojnih velikana. Panonski mornar sa svojim hitovima postao je do smrti jednako omiljen u svom Novom Sadu kao i ostatku bivše države.

 

Tako su Šerbedžija i Miroslav Ćiro Blažević postale prigodne osobe za posmrtne oproštaje i prigodne govore. Samim tim što su imali tu sreću ili nesreću da prije njih u vječna prostranstva odu brojni velikani stariji ali i mlađi od njih. U svakom slučaju Đoka je otišao tiho kako odlaze legende. Milijuni diljem bivše države patit će zbog toga što ga više neće moći vijdeti uživo ni baciti na njega one plišane zečeve s kojima je ispraćan s koncerata.

Vila u Istri

Vilu u Istru posjećivat će njegova obitelj, supruga Olivera, sin Aleksa i kćeri Jelena i Jovana. Vila je kupljena preko tvrtke Balbelo 2017. godine. Tvrtka se ranije zvala Civitas Moderna i bila je vlasništvo njemačkog poduzetnika Johanna Andreasa Bachnera. Osnivači Balbela su Jelena i Aleksa Balašević a direktorica je Jelena. zanimljivo je da su Balaševića djeca u hrvatski trgovakčki registar prijavili mariborsku adresu.

Sjedište Balbela nije na adresi vile u Brtonigli već u Poreču u Partizanskoj ulici. Tvrtka se ne zove slučajno Balbelo. Na službenoj Balaševićevoj stranici piše Cirkus Balbelo. Balbelo je Balaševićeva novosadska tvrtka a pod tim imenom prodaju se razni Balaševićevi proizvodi u rasponu od majica do drugih artikala. Balašević je pokrenuo i web stranicu balbelo.com preko koja funkcionira kao online shop ali i kao fan stranica te se preko nje dodjeljuje i nagrade.

Inače, superluksuzna vila u Brtonigli upisana je u hrvatske zemljišne knjige u rujnu 2017. godine, U vlasničkom listu zemljište je upisano s površinom od 1924 m2, posebno je upisana poslovna zgrada (vila) sa 114 m2 pomoćna zgrada sa 59 m2 pomoćna zgrada sa 42 m2 bazen sa 41 m2 te dvorište sa 1669 m2. U svakom slučaju imanje dostojno kraljeva modernog doba - samo šteta da Balašević neće moći više uživati u svojoj čarobnoj vili u Istri.

Svi nostalgičari dubljeg džepa mogu unajmiti Đokinu vilu u Brtonigli za 350 eura na dan te iskusiti apsolutni hedonizam

Ipak, za kraj napišimo i nešto o reprezentativnom susjedstvu. Tako je vlasnica vile i imanja tik do Balaševićevih ljubljanska poduzetnica Mateja Košič koja je vilu kupila preko svoje hrvatske tvrtke Hedonist. Sljedeća susjeda Balaševićevih je Mostarka s adresom u Metkoviću Aida Komljenović i to preko tvrtke The Best Villas Istria.Vlasnik jedne od vila je Lothar Schupet, generalni direktor BMW-a i to preko svoje tvrtke Paragon iz Zadra. Jednu od vila u istom naselju kupio je Austrijanac Michael Egger preko tvrtke Egger Istra.

Preko tvrtke Jonia iz Poreča jednu od vila posjeduje i Španjolac talijanskog podrijetla Salvatore Agrilo. Sve je inače vile gradila i na tržište lansirala tvrtka Monte Cal iz Poreča čiji su direktori Milan Naperotić i Radojka Olić. Naperotić se u medijima spominjao kao kum bivšeg hrvatskog ministra financija Bože Prke  i bivšeg dugogodišnjeg direktora Privredne banke. Naperotić se spominjao u kontekstu Hypo afere kao i druga direktorica Radojka Olić iz Novigrada koja je bila i direktorica Hypo Alpe Adria Grupe u Hrvatskoj, piše Imperijal.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa