Grad Labin objavio brošuru Proračun u malom za 2021. godinu

0

Na stranicama Grada možete i ove godine naći brošuru «Proračun Grada Labina u malom» u kojoj je na slikovit, pregledan  i razumljiv način pomoću tablica i grafičkih slika prikazan način priliva planiranih sredstava u Proračun Grada Labina kao i ukupnost programa i aktivnosti koje Grad Labin planira realizirati proračunskim sredstvima u 2021. godini. „Proračun u malom“ omogućava jednostavniji, pregledniji i lakši uvid u prihode i rashode Grada Labina.

„Ispred vas je brošura Proračun u malom koja na sažet, ali jednostavan način prikazuje temeljni financijski dokument našega Grada. Proračun za 2021. godinu iznosi 129.393.590,00 kuna. Ova godina bit će u znaku rekonstrukcije prometnica u našem Gradu, prije svega želim istaknuti Istarsku ulicu, ali i cestu u naselju Kapelica, Vinež–Marciljani, te prometnicu u naselju Starci. Ove godine započinjemo sa gradnjom Doma za starije osobe, najočekivanije investicije u našem Gradu. U 2021. godini obilježavamo i jedan veliki događaj: 100. obljetnicu Labinske republike. Baš kao što smo najavili, uređuje se Krvova placa, mjesto na kojoj je 2.3.1921. štrajk rudara i započeo — da se svojni ne zobi, a naš obnovljeni šoht dobiva trajno osvjetljenje. Svake godine nam se sve veći broj sugrađana uključuje u izradu proračuna — putem naših 7 mjesnih odbora (koji, kroz svoje sastanke s građanima naprave listu prioriteta za svaki mjesni odbor), aplikacije Moj proračun ili pak, direktnim javljanjem tijekom godine. Vjerujem kako je ova, 2021. godina, da tako kažemo, tranzicijska godina, nakon krize uzrokovane pandemijom Covid-19, te da nam slijedi oporavak, no pokazali smo da zajedništvom, odricanjem i vizijom možemo prebroditi i najteže.“ - u uvodnom je dijelu brošure između ostalog naglasio gradonačelnik Valter Glavičić.

Kako bi komunikacija i dalje bila otvorena i dvosmjerna, šaljite pitanja, prijedloge i kritike poštom na adresu: Grad Labin, Titov trg 11, HR–52220 Labin ili na adresu e-pošte: proracun@labin.hr. Proračun u malom preuzmite u prilogu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa