Rovinjac u brazilskoj prašumi gradi futurističke ekokućice

0
Foto: 24sata
Foto: 24sata

Arhitekt Marko Brajović svoj rodni Rovinj prije trideset godina zamijenio je divljim prostranstvima. Njegova ljubav prema digitalnoj i bioodrživoj arhitekturi razlog je zašto je proputovao gotovo pola svijeta i sreću pronašao u prašumama Brazila, piše 24sata.

Futurist koji spaja tradicionalno i moderno, studirao je arhitekturu i cijenjenu umjetnost u Veneciji gdje je proveo osam godina, zatim je Barceloni magistrirao na području digitalne umjetnosti i arhitekture. Po završetku magisterija, otvorio je svoj prvi atelje gdje se isključivo bavio projektima vezanim za digitalnu arhitekturu i izvedbenu umjetnost. No, 2002. dogodila mu se velika prekretnica, što u profesionalnom, što u osobnom životu. Dobio je poziv od dizajnerice Ralph Laurena koja ga je zamolila da joj projektira i izgradi kuću od bambusa u Kostariki.

 

- Tu je bio taj jedan prijelomni trenutak, kada su nas pozvali u Kostariku da projektiramo kuću od bambusa za jednu klijenticu. Naš atelje u Barceloni je u to vrijeme bio isključivo vezan za digitalni svijet, i onda, gotovo odjednom smo se našli u tropskoj šumi na godinu dana. Nikad prije nismo radili ništa slično pa smo iznova morali učiti kako spojiti nespojivo - futurizam i tradicionalnu gradnju - priča arhitekt Marko Brajović iz srca Atlantske šume u Brazilu, gdje danas živi, donosi 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa