zbog dobre epidemiološke slike

Istra od Nacionalnog stožera traži popuštanje mjera 

0
Dino Kozlevac (foto: Srećko Niketić/PIXSELL)
Dino Kozlevac (foto: Srećko Niketić/PIXSELL)

Stožer civilne zaštite Istarske županije od Nacionalnog je stožera tražio popuštanje mjera zbog dobre epidemiološke slike, piše 24sata

Načelnik Stožera Dino Kozlevac je rekao da se Istra prije svega zalaže za otvaranje teretane i omogućavanje sporta na otvorenom od ponedjeljka, kao i za to da se svim kafićima omogući prodaja kave za van.

 - Želimo da se u veljači razmotre olakšavanja mjera po djelatnostima kako se to procijeni -  kazao je načelnik Stožera Dino Kozlevac.

 

Šef istarskog HZZJZ-a Aleksandar Stojanović rekao je da bi bilo bolje da cijela Hrvatska otvori kafiće istovremeno, jer bi otvaranje samo u Istri moglo donijeti probleme.

- U ovom trenutku prema kriterijima EU-a naša županija ulazi u narančasto područje -  rekao je Stojanović.

Odluka o početku nastave očekuje se tijekom današnjeg dana ili sutrašnjeg jutra.

Istarski župan Fabrizio Radin kazao je da je Istra danas u mogućnosti pristupiti opreznom popuštanju mjera i predlaganju otvaranja školskih i društvenih aktivnosti

- Radilo bi se o postupnom otvaranju jer smo svjesni da epidemija nije zaustavljena i da virus nije pobijeđen. Epidemiološka situacija nam dopušta postupno popuštanje mjera -  istaknuo je Radin, prenosi 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa