Interijeri Sandra Užile ostavljaju bez daha

0
Sandro Užila
Sandro Užila

Mladi talentirani dizajner interijera iz Poreča, Sandro Užila ime je koje sve više postaje zapaženo na domaćoj kreativnoj sceni te njegovi radovi privlače sve više medijske pažnje. Posljednjih nekoliko godina dizajn interijera postaje jedan je od najpoželjnijih i najunosnijih poslova današnjice, a za Sandra se već sad predviđa vodeće mjesto u ovoj kreativnoj industriji.

Zaljubljenik u lijepo uređene interijere i eksterijere je i mladi talentirani dizajner Sandro Užila, autor brojnih projekata u Hrvatskoj, dok je najveći broj realizirao u Istri. Sandro za sebe kaže da je po obrazovanju inženjer geodezije i niskogradnje, no u stvarnosti full time kreativac koji ideje klijenta i vlastite vizije pretvara u stvarnost. S klijentima najčešće radi na ostvarivanju njihovih snova kada su u pitanju interijeri i prostor u kojem će se osjećati ugodno. Cilj mu je svakodnevno pomicati kreativne granice koje će biti zamijećene i realizirane diljem svijeta te ostaviti taj rad generacijama.

Od ranog djetinjstva Sandro se zaljubio u crtanje, a oduvijek je znao da je kreativnost njegov životni poziv. Završio je srednju školu za geodeziju i niskogradnju u Trstu, dvije godine visokogradnje isto u Trstu te specijalizaciju za dizajn i 3D vizualizaciju u Veneciji. S bratićem je otvorio studio za dizajn, WAVE Studio i započinje svoju poslovnu priču iza koje već sad stoje brojni projekti, najčešće apartmani, luksuzne kuće za odmor i interijeri ugostiteljskih objekata.

Najviše radova do sada Užila je realizirao upravo u rodnoj Istri te navodi kako zbog posebnosti Istre, prirode, mirisa i boja sve više upita dobiva od klijenata koji imaju želju urediti kuće za odmor u modernom stilu koji ostavlja bez daha. Sandrova misija je klijentu pružiti zadovoljstvo i ostvarivanje zajedničkih ideja te privući što više investitora u Istru. Za dizajn interijera najvažnije je da se klijentove želje poklapaju s mogućnostima te da se on i njihovi gosti u prostorima osjećaju kao doma. Rodna Istra je za Sandra prepuna mogućnosti za profesionalni napredak te navodi kako ga inspirira sve oko njega - od velikih umjetnika do običnih ljudi koji su ni iz čega stvorili nešto prepoznatljivo ostajući s nogama čvrsto na zemlji.

Smatra kako je za rad u kreativnoj industriji potrebno kontinuirano učenje i napredovanje, te praćenje svjetskih trendova. U bliskoj budućnosti Sandro se posvetio realizacijama projekata koji bi trebali biti finalizirani kroz godinu dana, od turističkih naselja, villa za odmor, kampova do apartmana što se može pratiti na njegovom Instagram profilu i službenoj stranici WAVE Studija.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa