Predavanja za roditelje o jelima iz mora

0
Projekt More na pjatu, predavanje
Projekt More na pjatu, predavanje

U srijedu, 4. studenog u Dječjem vrtiću Paperino počinju edukativne aktivnosti za djecu i njihove roditelje u sklopu projekta ˝More na pjatu – Poticanje povećane potrošnje ribe u Dječjem vrtiću Paperino Poreč˝. U suradnji s Institutom za poljoprivredu i turizam Poreč djeca će kroz interaktivnu radionicu naučiti prepoznati najčešće vrste riba, školjkaša, glavonožaca i rakova, te koja se sve jela mogu pripremati od njih. Za roditelje će se održati besplatna Zoom predavanja 4. i 11. studenog s početkom u 18 sati. Zainteresirani se roditelji za sudjelovanje mogu prijaviti na linku Zoom - Dječji vrtić Paperino ili putem e-mail adrese maja.strazic@porec.hr.

 Pozivnica za odabrano Zoom predavanje bit će poslana na e-mail adresu navedenu u prijavi. Namjera je kroz projekt upravo roditeljima prenijeti važnost povećanog uvođenja ribe u jelovnike u njihovom vlastitom domu kako bi djeca zatim istu namirnicu lakše prihvatila i konzumirala u predškolskoj ustanovi. Naime, konzumacija ribe nije velika među odabranom populacijom, a interes roditelja sve je manji za pripremom jela na bazi ribe stoga se edukativnim aktivnostima nastoji oživjeti tradicija konzumacije ribljih proizvoda.

Podsjećamo da će se 4. i 11. studenog održati i besplatna Zoom predavanja za roditelje čija djeca pohađaju Dječji vrtić Radost. Prijaviti se mogu putem linka Zoom - Dječji vrtić Radost ili na e-mail adresu maja.strazic@porec.hr.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa