Najavljena nova ulaganja u terminal Bršica

0
Glorija Paliska
Glorija Paliska

Lučka uprava Rijeka produžila je koncesiju na idućih deset godina tvrtkama Šerif export-import i Exportdrvo, koje posljednje desetljeće obavljaju djelatnosti ukrcaja, istovara i skladištenja generalnog tereta na području Štalija i luke Bršica. Na prigodnom potpisivanju ugovora 29. listopada, održanom na obnovljenoj obali terminala Bršica, naglašeno je da oba koncesionara planiraju investirati u lučku infrastrukturu i opremu, što će osigurati unapređenje poslovanja i povećanje prometa, uz maksimalnu zaštitu okoliša.

„Luka Bršica je važna gospodarska točka za Općinu Raša, a i za Labinštinu, budući da ovdje rade brojni naši sugrađani. Samim time, Lučka uprava Rijeka je važan parter lokalnoj zajednici. Raduju nas značajna ulaganja u Bršicu, te očekujemo njihov nastavak. Nadamo se da su ova ulaganja prvi koraci u procesu stavljanja u funkciju željezničke pruge Štalije-Lupoglav“, istaknula je raška načelnica Glorija Paliska, koja je prisustvovala potpisivanju ugovora.

Načelnica Paliska naglasila je da se suradnja Općine s Lučkom upravnom Rijeka, koja upravlja lučkim područjem u Bršici, poboljšala posljednjih godina. „To se posebno potvrdilo prilikom ekološkog incidenta u luci Bršica prije dvije godine. Ne preostaje nam ništa drugo nego nadati se da će takav primjer suradnje slijediti novi-stari koncesionari te da će iskazati razumijevanje za potrebe lokalne zajednice“, dodala je Paliska.

U luci Bršica privode se kraju projekt ”Unaprjeđenje infrastrukture u luci Rijeka – terminal za generalne terete”,  vrijedan 6.914.000 eura. Projekt je u 45,3 postotnom iznosu sufinanciran iz Instrumenta za povezivanje Europe (CEF), a realizira ga Lučka uprava Rijeka. Završetak radova očekuje se do kraja siječnja 2021. godine.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa