Aflić: IDS Kanfanara traži brži i kvalitetniji razvoj općine

0
Suzana Aflić
Suzana Aflić

Povodom prvih šest mjeseci rada novoizabranog Općinskog vijeća Kanfanara, predsjednica Općinske podružnice IDS-a Kanfanar Suzana Aflić osvrnula se na dosadašnji rad, aktivnosti i postignuća vijećnika IDS-a u tom predstavničkom tijelu.

Na samom početku, Aflić, koja ujedno obnaša i funkciju predsjednice Kluba vijećnika IDS-a, kazala je kako su vijećnici IDS-a u proteklim mjesecima aktivno sudjelovali u radu Vijeća te kako su se do sada zalagali za postavljanje adekvatne prometne infrastrukture na prometnicama u Općini Kanfanar s ciljem postizanja bolje sigurnosti u prometu, a ponajprije poradi zaštite male djece kao najranjivijih sudionika u prometu.

- Taj problem, ni nakon gotovo pet mjeseci otkad su Vijećnici IDS-a na isti ukazali, nije riješen. Nadalje, vijećnike IDS-a interesiralo je kada kreće izgradnja školske kuhinje i blagovaonice za OŠ Petra Studenca u Kanfanaru, budući da je to bila jedna od strateških točaka u programu IDS-a za čiju će se realizaciju i dalje zalagati u Vijeću, istaknula je Aflić.

Nadalje, predsjednica kluba vijećnika IDS-a je napomenula kako se načelniku dvaput ukazalo na paušalno isplaćivanje stipendija, a  koje se prema ugovoru moraju redovito mjesečno isplaćivati, što do sada nije bila praksa.

- Vijećnike IDS-a je interesiralo je li moguće pozvati predstavnike javne ustanove Natura Histrica s ciljem da Vijećnike Općine izvijeste o svom upravljanju nad Limskim zaljevom. Vijećnici se interesiraju za nastavak izgradnje kanalizacije u naselju Burići kao i za  uređenje centralnog trga u Općini Kanfanar, kazala je Aflić dodavši:

- Vijećnici IDS-a ukazali su načelniku na nedostatak prostorije za KUD Dvigrad, a iste su nužne za čuvanje opreme i ostalih stvari koje im koriste u radu.

Također, predstavnica IDS-a u radnom tijelu Općine, Povjerenstvu za socijalnu skrb predložila je osiguranje dnevnog toplog obroka potrebitim skupinama u Općini Kanfanar kojima bi volonteri Općine svakodnevno dostavljali topli obrok.

Naposljetku, Aflić je istaknula kako su vijećnici IDS-a aktivni u radu Vijeća u Općini Kanfanar, a tako će nastaviti i dalje te će biti fokusirani na provođenje strateških točaka svoga programa u cilju unapređenja kvalitete života svih mještana Općine Kanfanar. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa