Sanja radolović:

'Poskupljenje cijene vode za građane Pule nije opravdano'

0
Sanja Radolović, predsjednica pulskog SDP-a
Sanja Radolović, predsjednica pulskog SDP-a

Predsjednica pulskog SDP-a Sanja Radolović pozvala je pulskog gradonačelnika Borisa Miletića da preispita svoju suglasnost na Odluku o izmjenama odluka cijene vodnih usluga javne odvodnje i cijeni vodne usluge javne vodoopskrbe, „odnosno korekciji cijena vode i odvodnje, kojima će građanima Pule račun za vodu biti veći za 17 kn bez obzira na potrošene kubike“.

„Također, pozivamo gradonačelnika Pule da izmijeni Odluku o Savjetu potrošača javnih usluga Grada Pule koje je uz njega dalo suglasnost na Odluku o povećanju cijene vode u Puli. Naime, članovi toga Savjeta, osnovanog kao savjetodavno tijelo gradonačelnika, su gradska pročelnica Nikolina Radulović, Damir Prhat, također iz Grada Pule i Branka Aleksić, predstavnica udruge potrošača. Smatramo da u savjetodavno tijelo ovakve vrste, koje donosi bitne odluke za građane, mora biti uključen širi raspon predstavnika koji će istinski zastupati interese građana, a ne samo predstavnici vladajućih političkih sinekura te bi se odluke ovakve vrste koje „udaraju“ po džepu građana trebale primarno raspraviti i na Gradskom vijeću Pule“, kazala je Radolović.

Predsjednica SDP-a Pule podsjeća da je to još jedna u nizu odluka „kojom se direktno narušava životni standard građana Pule i ne pokazuje socijalna osjetljivost nastavno na odluke pulske gradske vlasti iz prosinca 2014. godine kojom su povećane cijene vrtića i drastično povećan prirez sa 7,5 na 12 posto“.

„Ne podržavamo obrazloženje direktora pulskog Vodovoda Deana Starčića da to poduzeće mora uložiti u ljudske resurse i tehnologiju kako bi potrošačima povećali kvalitetu usluge. Naime, pulskoj javnosti nisu prezentirani egzaktni brojčani pokazatelji takvog ulaganja, kojima bi se opravdalo povećanje cijene vode. Jasno nam je kako onima s plaćom od 10.000 kn povećanje cijene vode za 17 kn ne znači mnogo, no takvih je nažalost malo. Velika većina naših sugrađana živi na rubu egzistencije i posljednje što im treba jest novogodišnji poklon gradske vlasti u vidu poskupljenja cijene vode“, zaključila je Sanja Radolović. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa