Politehnika Pula organizira predavanje o pametnim tvornicama

0
Politehnika Pula
Politehnika Pula

Politehnika Pula 14. studenog organizira predavanje o Industriji 4.0, novoj paradigmi u cjelokupnoj arhitekturi industrije. Održat će ga Valter Uran iz Cimosa, stručnjak u automobilskoj industriji. Predavanje počinje u 12.30 sati, a ulaz je slobodan.

Industrija 4.0 za cilj ima veću učinkovitost integracijom svih aspekata proizvodnje i poslovanja i izvan samih okvira pojedinih tvrtki. Pojam je nastao u Njemačkoj kao „Industrie 4.0“, no koncept je u skladu s inicijativama diljem svijeta poznat pod nazivima pametne tvornice, pametna proizvodnja ili napredna proizvodnja.

Viziju Industrije 4.0 predstavljaju znatno veća produktivnost i  učinkovitost te samoupravljajući proizvodni procesi u kojima ljudi, strojevi, oprema, logistički sustavi i proizvodi u procesu komuniciraju i izravno međusobno surađuju. Glavni cilj je postizanje niske cijene učinkovite masovne proizvodnje po principu narudžbe za jedan proizvod, odnosno personalizacije proizvoda, korištenjem naprednih tehnologija.

Proizvodni i logistički procesi su inteligentno integrirani, stvarajući proizvodne sustave koji su učinkovitiji i fleksibilniji u stvarnom vremenu što olakšava stvaranje pametnih lanaca vrijednosti koji obuhvaćaju sve faze životnog ciklusa proizvoda: od početne ideje, razvoja, proizvodnje i uporabe pa do održavanja i recikliranja. Na taj način proizvodni sustav može realizirati sve želje kupaca, uz brzu reaktivnost i kontinuirana poboljšanja.

Valter Uran rođen je 1965, godine u Rijeci, a od 1992. godine zaposlen je u tvrtki P.P.C. Buzet, članicom Grupe Cimos. Dugogodišnjim radom u automobilskoj industriji na stručnim i izvršnim funkcijama stekao je  iskustva u poslovnom upravljanju i projektnom vođenju kao i na područjima dizajna, razvoja proizvoda i proizvodnih sustava te područjima kvalitete, tehnologije i proizvodnje. U svom dvadesetpetogodišnjem iskustvu  radi s velikim brojem proizvođača automobila i automobilskih dijelova, s proizvođačima poljoprivredne mehanizacije te proizvođačima strojeva i strojne opreme.

Ovo iskustvo objedinjeno je poznavanjem specifičnih standarda i metoda prisutnih u tim industrijama. Polaznik je poslijediplomskog studija sa temom doktorskog rada „Utjecaj skalabilnosti na optimalno formiranje rekonfigurabilnih proizvodnih sustava”.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa