Društvo J.B. Tito o mirovinama: Reakcije iz Vlade bezobrazne

0
Sa susreta kraj natpisa "Tito"
Sa susreta kraj natpisa "Tito"

U organizaciji Zajednice društava Josip Broz Tito Istarske  županije 14. listopada su se kraj natpisa „Tito“ koje se vidi na brdu  preko puta Barbana, a iznad raške doline kad se ide cestom Labin-Pula, družili predstavnici svih 12 društava „Tito“ iz istarske županije te predstavnici društva „Tito“ iz susjedne prijateljske države Slovenije iz Izole.

"Okupljanje će biti tradicionalno i vjerujemo da će svake godine biti sve više sudionika, iako ni preko 50 članova ovogodišnjeg okupljanja, nije mali broj. Natpis „Tito“ se ranije nalazio 50-ak metara niže i bio „ispisan“ suhozidom, ali 90-ih godina su vandali koji ne vole Istru i Hrvatsku, porazbacali kamenje iz suhozida i mislili su da će na taj način uz Titovo ime izbrisati i sjećanje na sve dobro koje smo u njegovo doba imali.", poručili su iz društva "J. B. Tito".

Međutim mještani Barbanštine su natpis obnovili sa čvršćim, betonskim materijalom i stalno ga  održavaju. Prisutne je pozdravio i zaželio im ugodno druženje Predsjednik Zajednice Josip Hrvatin i pritom uz veliko odobravanje svih naglasio da kao Zajednica dajemo punu podršku umirovljenicima u njihovom traženju pravde te da im država vrati novac u obliku mirovine.

"Oni traže samo svoj novac koji su tokom radnog vijeka davali državi da ima ga sačuva za dane kad više neće biti u stanju raditi. Reakcije Predsjednika Vlade i ministra da su to nerealna traženja i da im Država ne može to dati su bezobrazne, jer država ništa ne daje, već samo vraća ono što joj je dano na čuvanje. To što su pogriješili kad su iz fonda koji je stvoren radom počeli financirati i one koji imaju par godina radnog staža ili čak ni to, nije problem umirovljenika, već je to problem nesposobnosti vlasti", rekao je Hrvatin.

"Za te druge treba postojati drugi fond iz kojeg će financirati povlaštene mirovine, umirovljenike u drugim državama i slično. Na osnovu planiranja utroška države vidimo da novaca ima dosta, samo što se nepravedno raspodjeljuje", poručio Hrvatin. Okupljene je pozdravio i Načelnik općine Barban Dalibor Paus i zaželio im ugodno druženje. Uz zakusku, koju su po običaju financirali učesnici okupljanja, druženje je završilo u 15 sati.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa