Vodovod Pula uputio ispriku zbog puknuća cjevovoda

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Vodovod Pula ispričava se svim svojim potrošačima zbog neugodnosti nastalih uslijed puknuća glavnog magistralnog cjevovoda Rakonek-Pula i zahvaljuje na iskazanom razumijevanju i strpljenju.

U petak, 3. kolovoza 2012. godine u jutarnjim satima došlo je do puknuća glavnog magistralnog cjevovoda Rakonek – Pula te su dijelovi općine Barban, Marčana, Ližnjan i naselje Galižana i Grad Vodnjan ostali  bez vode.  Do loma  cjevovoda DN 500 došlo je na privatnom posjedu kod mjesta Sankovići, a zbog otežanog pristupa mjestu gubitka i velike dubine cjevovoda (cca 3m) radovi na sanaciji  potrajali su do subote u 4,00 sati te se nakon toga pristupilo punjenju cjevovoda. Kako se radi o potezu od 27 km  punjenje je trajalo 12 do 15 sati pa su pojedina naselja počela dobivati vodu između 17,00 i 20,00 sati. Vodovod Pula je, u međuvremenu,  organizirao cisternu za kritična područja kako bi pomogao građanima da lakše prebrode period do povratka normalne vodoopskrbe, a za raspored se brinuo dispečer prema zahtjevima građana. Magistralni cjevovod Rakonek – Pula  sagrađen je prije 50 godina  te je do puknuća  došlo uslijed povećane potrošnje u ljetnom periodu  i zamora materijala.

Vodovod Pula ovim putem zahvaljuje i Javnoj Vatrogasnoj postrojbi Pula i DVD Pula koji su pomogli u opskrbi stanovništva na području Galižane i Vodnjana svojim cisternama za vodu.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa