Vodoopskrba stabilna: Nastavlja se kontrola potrošnje vode

0

Stanje vodoopskrbe na području Istarske županije je stabilno. Zaključeno je to na na zajedničkom radnom sastanku Stožera zaštite i spašavanja Istarske županije s Državnom vodopravnom inspekcijom, direktorima vodovodnih istarski tvrtki: Istarskim vodovodom Buzet, Vodovodom Pula, Vodovodom Labin, Turističkom zajednicom Istarske županije, predstavnicima najvećih hotelskih kuća, te nadležnih odjela i službi Istarske županije, održanom 31. srpnja.

Na sastanku je zaključeno da mjera 1. stupnja redukcije, uvedena 23. srpnja, daje očekivane rezultate koji se očituju u smanjenju potrošnje vode za 15 %, na nivou Istarske županije, pa se traži njena daljnja dosljedna primjena.

Također se pozivaju gradovi i općine da osiguraju komunalnim redarima i vodočuvarima  na području Istarske županije da nastave provoditi neposredan nadzor nad lokacijama na koje se odnosi zabrana iz mjere 1. stupnja redukcije vode, kao i da svakodnevno sačinjavaju izvješća o uočenim prekršajima, te iste u pisanom obliku, odmah dostave vodovodnoj tvrtki na tom području. (D.B.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa