perzijski ili piranski zaljev?

Arbitraža nas se toliko ne tiče da smo to čuli pedeset puta

0
Foto: RTL
Foto: RTL

Odluka arbitražnog suda nas se uopće ne tiče, toliko nas se ne tiče da smu tu rečenicu, kako nas se ne tiče u zadnjih pet dana čuli barem pedeset puta, što od vlasti što od oporbe što od tobože nezavisnih stručnjaka, pišu Petar Panjkota i Zoran Šprajc za RTL.

Toliko nas se ne tiče da su zbog nje uskrsnuli i Zoran Milanović i Ivo Sanader, i to samo kako bi nam objavili da nas se  ta odluka naravno ne tiče. Toliko nas se ne tiče da je već danima na naslovnim stranicama i evo prvim minutama glavnih informativnih emisija. Toliko nas se ne tiče da izvještaji iz Piranske kade počinju sličiti na izvještaje iz Perzijskog zaljeva, piše RTL.

Ali zato dvije balkanske državice koje se u toj kadi igraju nacionalnog suvereniteta s dva policijska čamca postaju problem koji se tiče cijele Europe. 

Slovenska policija prijeđe sredinu zaljeva i brani hrvatskim ribarima da love... onda dođe hrvatski patrolni brod, a slovenski se makne. Na to se više-manje svode "incidenti" koji su se preko vikenda dogodili u ovom zaljevu ili vali, za koju bi netko neupućen mogao pomisliti da je bogom dano mjesto za ribolov. Hrvatski ribari, kao i vlast, ne priznaju nikakvu arbitražu, piše RTL.

"Imamo podršku kolega ribara iz cijele Hrvatske i svi su spremni da dođu na granicu. Nadam se da neće trebati, ali ako će trebati, ćemo uskoro to napraviti", kazao je Ecio Kocijančić, ribar iz Savudrije, donosi RTL.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa