dužničko ropstvo

Dilka Čeliković: Mog muža je to ubilo, a moglo bi i mene

0
Dilka Čeliković
Dilka Čeliković

„Ako mi bilo tko može pomoći ili zna izlaz iz ove situacije, neka mi se javi. Mog muža je to ubilo, a moglo bi i mene. Bolesna sam, imam aritmiju, visok tlak, moram operirati štitnjaču i bolesno mi je koljeno, a mogla bi završiti na ulici i ne mogu više živjet pod ovakvim stresom“, rekla nam je 6. lipnja, ne susprežući suze, Dilka Čeliković iz Labina, čijem stanu prijeti ovrha zbog toga što je njen pokojni suprug bio sudužnik bivšem zetu.

Podsjetimo, o tom smo slučaju pisali prije godinu dana, no početkom travnja njen je suprug Sead, koji je bolovao od karcinoma, preminuo, što je dodatno zakompliciralo stvari. „Ne znam da li da prihvatim ostavštinu ili ne, jedni kažu odrekni se svega, i njegovih dugova, drugi misle nešto drugo. Dala sam tužbu da je pola stana moje, sad je koncem mjeseca ročište, ne znam šta da radim“, priča nam supruga pokojnog Seada Čelikovića.

Deložacija je, kaže, zaustavljena nakon što je predala tužbu, ali je još uvijek prijetnja, a nitko joj ne može pomoći. Starija kćer je podstanar, samohrana majka s troje djece, a druga kći živi s njom. U međuvremenu dug je narastao na 66 tisuća eura, a nije joj jasno ni zašto banka nije željela prodati drugi stan koji je prazan, nego želi baš onaj u kome ona živi, i to nakon što je ovrhom suprugu oduzimana mirovina. Za svoju situaciju, dijelom krivi i odvjetnika koji je, kako kaže, „tri godine držao papire u ladici“.

„Plačem na poslu, plačem kod kuće, plačem za mužem, plačem zbog ove situacije. Ako otiđem kod liječnika, samo će mi dati tablete, a moj problem će i dalje ostati. Ako mi netko može pomoći, neka me nazove na 0915061614“, rekla nam je Čeliković. (Tekst i foto: Kristian Stepčić Reisman)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa