okružena šumom i vinogradima

Pogledajte ladanjsku istarsku vilu kao iz filma

0
Foto: boutique-homes.com/
Foto: boutique-homes.com/

Malo selo Deklevi samo kilometar od Višnjana jedno je od najbogatijih područja u proizvodnji maslinovog ulja i vina. Velik dio regije uključuje pretpovijesna i srednjovjekovna naselja, s gradom Motovunom na brežuljku koji je udaljen tek kratkom vožnjom. Prema posljednjem popisu stanovnika, ovdje živi svega 30-ak ljudi, što ovo mjesto čini još privlačnijim i romantičnijim. Na spomenutoj lokaciji pronašli smo ljupka ladanjsku vilu koja je smještena u idiličnom i pitomom krajoliku hrastove šume, vinograda, maslinika i polja lavande, piše Jutarnji.

 

Prvi pogled na kuću bi vas zasigurno zavarao jer teško je povjerovati da se ne radi o najljepšim, pomalo i filmskim prizorima iz Italije. Vila je svoje mjesto pronašla skoro pa usred vinograda, a nudi jednostavan seoski život i odiše toplinom, šarmom i ugodnom obiteljskom atmosferom. Opušteni ambijent, povijesna arhitektonska obilježja i romantično okruženje vrta doista stvaraju posebnu atmosferu, a kad tome pridodate da možete kušati maslinovo ulje vlasnika, začinsko bilje i sezonske proizvode svježe s zemlje ugođaj je doista poseban, stoji na stranica Boutiqe Homes.

Ova kuća je u vlasništvu jedne istarske obitelji, a izgrađena je od strane prošlih generacija, na zemljištu se nastavila uobičajena i potpuno prirodna proizvodnja maslinova ulja, raznog bilja i vina. Graciozno smještena među drvećem, kuća odiše tradicijom i poviješću, a u obnovi je dobila boju u stilu tople antičke patine. Zadržani su venecijanski vapnenački stupovi i dekorativna arhitektonskih obilježja te kuća pruža klasičan starinski karakter i šarm.

Više pročitajte ovdje.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa