Luiza Gortan: Srećko Peršić nije predsjednik udruge Murva

0
Luiza Gortan (foto: Facebook)
Luiza Gortan (foto: Facebook)

Na priopćenje sindikalnog povjerenika Glasa Istre, objavljenog na našem portalu reagirala je Luiza Gortan iz udruge  Murva. Njezino reagiranje objavljujemo u cijelosti.

„U tekstu kojeg potpisuje Paulo Gregorović navodi se da je Srećko Peršić u sukobu interesa jer je uređivao prilog o izborima u Glasu Istre. Koliko mi je poznato, Srećko Peršić jest zaposlenik Glasa Istre, no u strukturu te tvrtke i odnosima između uprave i zaposlenika ne želim ulaziti, no moram na ovo reagirati iz razloga što se neutemeljeno proziva udruga Murva, kao i portal u vlasništvu moje tvrtke.

Naime, u navedenu tekstu tvrdi se da je Srećko Peršić predsjednik udruge Murva te da je portal marcana.info vlasništvo Murve. To nije točno.

Točno je da je Srećko Peršić pokretač udruge Murva, i inicijalni predsjednik, no upravo zbog predizborne kampanje više ne obnaša tu funkciju. Nadalje, netočna je informacija da je on vlasnik portala marcana.info. Dakle, vlasnica portala marcana.info sam ja, Luiza Gortan, i to još od 2010. godine. Odnedavno obnašam i funkciju predsjednice Udruge Murva.

Nezavisna izborna lista broj 5 u Općini Marčana sastavljena je djelomično od članova udruge, i nastala je kao reakcija na neizdrživu 24-godišnju vladavinu dosadašnjeg načelnika.

Koliko mi je poznato bilo koja osoba, bilo stranački ili ne stranački opredijeljena može biti kandidat za listu za Vijeće, te bilo koja osoba može biti član neke udruge“, stoji u reagiranju Luize Gortan.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa