Milos: Konkretnim projektima zajedno gradimo dalje Novigrad!

0
Anteo MIlos
Anteo MIlos

„Naša predizborna kampanja traje već punih 14 godina koliko zajedno gradimo Novigrad. Naši građani to prepoznaju i podržavaju nas i na tome im od srca hvala, a mi ćemo dati svoj maksimum da njihovo povjerenje i u budućnosti opravdamo“, kazala je predsjednica Gradske podružnice IDS-a Novigrad Katarina Nemet na današnjoj predizbornoj tribini u Novigradu.

Kandidat za gradonačelnika Anteo Milos predstavio je kandidatkinju za zamjenicu gradonačelnika Sonju Šikanić i kandidate za listu za Gradsko vijeće na kojoj prevladavaju žene, te je istaknuo:

- IDS je garancija da ono što obećamo, to i ostvarimo, IDS prije svega vodi računa o ljudima, a ljudske vrijednosti i vrline uvijek su nam na prvom mjestu. Svatko od ovih kandidata svojim ugledom i konkretnim djelima jamči nastavak stabilnog i kvalitetnog rada za dobrobit naše zajednice i svih Novigrađana. Zajedno činimo već dokazano uspješan tim ambicioznih i vrijednih ljudi, a u narednom mandatu želimo nastaviti putem uspjeha graditi dalje naš Novigrad.

Milos se osvrnuo i na „dio projekata koji su visoko na listi prioriteta, a koje ćemo zajedno, kazao je, uspješno realizirati. - Uređenje Velikog trga i multimedijalnog kulturnog centra, izgradnja talijanske osnovne škole te sportskog centra Marketi među najvažnijim su projektima s čijom realizacijom krećemo od prvog dana, izgradit ćemo dječja i polivalentna igrališta te urediti veliko gradsko parkiralište. Subvencionirat ćemo stanogradnju našim građanima i rekonstruirati gradske prometnice – Mlinska ulica i Strada Kontesa te izgraditi lučicu u Daliji i poduzetnički centar u radnoj zoni Vidal.

- Također, želimo poboljšati i produžiti turističku sezonu stoga ćemo snage usmjeriti i u uređenje gradske plaže ispod Velikog trga kako bi dodatno ojačali turističku ponudu Novigrada. Ono najvažnije, održavat ćemo visok društveni standard te skrbiti o svim društvenim skupinama, o našoj djeci, umirovljenicima, mladima i socijalno potrebitima, kazao je Milos te se na kraju osvrnuo na nedavno provedeno istraživanje Jutarnjeg lista:

- Novigrad je prema najnovijim podacima, uzimajući u obzir čak 40 različitih kriterija, među najugodnijim hrvatskim gradovima za život. Analizom se utvrđivala ukupna kvaliteta života stanovnika 128 hrvatskih gradova – od zaposlenosti, preko dostupnosti zdravstvene zaštite, uvjeta u obrazovanju, do kulturne ponude i turizma te poduzetničke klime i još mnogo toga.  Pokazalo se tako da Novigrad u mnogočemu prednjači pred ostatkom zemlje, ima najveći broj poduzetnika s obzirom na broj stanovnika, samo 3,1 posto nezaposlenog stanovništva te nema prireza.

- U sljedeće četiri godine bit ćemo vaš glas razuma, a ovo je put kojim nastavljamo zajedno dalje graditi dalje naš Novigrad, zaključio je kandidat IDS-a za gradonačelnika Anteo Milos.

Kandidat za istarskog župana Valter Flego kazao je prisutnima da „ništa od navedenog ne bi bilo moguće prvenstveno bez vrijednih i radišnih Novigrađanki i Novigrađana, ali i bez našeg gradonačelnika Antea Milosa te njegovog ambicioznog tima koji se sastoji od kandidata s liste za Gradsko vijeće“ te zaključio:

- Vjerujem da smo svi zajedno jamstvo sigurne te još uspješnije i bolje budućnosti Novigrada, zato ćemo zajedno graditi dalje, insieme sulla via del progresso, zaključio je kandidat za istarskog župana Valter Flego. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa