tema cikloturizam

U Rapcu organiziran prvi hrvatski biciklistički forum

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Hotel & Casa Valamar Sanfior u Rapcu 28. travnja bio je u znaku biciklizma gdje su svi biciklistički entuzijasti imali prilike sudjelovati na prvom Hrvatskom biciklističkom forumu u organizaciji Via Tempora (vlasnik je brend Cycle Croatia). Glavna tema foruma bila je "Biciklizam u Hrvatskoj“, a glavni cilj predstaviti Hrvatsku kao destinaciju biciklističkog turizma sa svim njegovim aspektima.

Na forumu je sudjelovalo 60-ak predstavnika lokalnih i regionalnih turističkih zajednica Istre i Primorsko-goranske županije te predstavnika agencija, biciklističkih klubova i bike industrije. Forum je izazvao velik interes sportaša, aktivnih rekreativaca, profesionalnih biciklista, triatlonaca, a među zainteresiranima bilo je i 15-ak bloggera i novinara iz država njemačkog govornog područja. Poznati stručnjaci govorili su o novostima i trendovima u biciklizmu - Martin Čotar (IRTA) osvrnuo se na razvitak cikloturizma u Hrvatskoj, a Hrvoje Šepić iz Adria Bike-a svima zainteresiranima pojasnio je koncept MTB, bike hotela i bike regije. Kristijan Keindl (Keindl Sport) govorio je o utjecaju e-bikea na Rent-a-bike, a među ostalim poznatim govornicima bili su i Nedjeljko Pinezić iz Zajednice obiteljskog turizma pri HGK te Barbara Tesar iz agencije IstraBike.

Valamar Riviera od samih početaka strateški razvija svoje destinacije koristeći svoje resurse i njihov puni potencijal kako bi gostima ponudila upravo ono što traže te je po tome i prepoznata kao predvodnik razvoja sportskih ponuda, uključujući i cikloturizam. Jedna od takvih lokacija je Rabac, s velikim potencijalom da postane sportsko turističko središte ovog dijela Istre, osobito nakon skorašnjeg otvorenja  Valamar Girandella Resorta 4*/5*, koji će svojim novim sadržajima i ponudom zasigurno privući sportaše i rekreativce, uključujući i biciklistički centar – Bike center Rabac, koji se otvara u sklopu dva luksuzna ljetovališta Valamar Rivijere - Family Life Bellevue Resorta 4* i Valamar Girandella Resorta 4*/5.

Impresivni Bike center Rabac, powered by Cube na jednom će mjestu nuditi sve za bezbrižni užitak u biciklizmu za rekreativne i profesionalne bicikliste i po svojoj ponudi, usluzi i opremljenosti, i prvi je takav biciklistički centar u Hrvatskoj.  U Bike centru bit će moguće dogovoriti brojne bike ture za sve tipove biciklista i aktivne obitelji, a sadržavat će i Bike Skills Park - Pumptrack poligon za treniranje i 6 single trail staza različitih težina. U centru će biti moguće kupiti najnoviju opremu i bicikle, ali i unajmiti  električne i mehaničke Cube bicikle svih vrsta i popratnu opremu te servisirati bicikle.

Najnovije vijesti