Ministri Angelino Alfano i Beatrice Lorenzin posjetili Umag

0

U srijedu 12. travnja 2017. godine, u okviru dvodnevnog službenog posjeta Istri, talijanski ministar vanjskih poslova Angelino Alfano i ministrica zdravlja Beatrice Lorenzin, podrijetlom iz Istre, posjetili su Umag te se susreli s gradonačelnikom i brojnim građanima.

Točno u 19:30 sati u Zajednici Talijana „Fulvio Tomizza“ talijanski visoki dužnosnici susreli su se s predstavnicima Grada Umaga, Talijanske unije  te Zajednica Talijana iz Umaga, Materade, Savudrije i Babića. Nakon uvodnih pozdrava predsjednice ZT „Fulvio Tomizza“, ujedno i zamjenice gradonačelnika za talijansku nacionalnu manjinu, Floriane Bassanese Radin, prisutnima se obratio gradonačelnik Bassanese koji je ministru Alfanu i ministrici Lorenzin zahvalio na odluci da bude upravo Umag prvi istarski grad kojeg će posjetiti ovom prilikom.

„Umag je grad multietničnosti i multikulturalnosti, a ujedno i grad koji odiše poviješću, kulturom i tradicijom. Siguran sam da će energija i vedrina naših građana ostati ministrima dugo u pamćenju te da će se odlična suradnja nastaviti. Današnji je susret od iznimne važnosti za sve nas jer učvršćuje kontakte i suradnju dviju država.“ izjavio je Bassanese.

Nakon umaškog susreta, ministri će u četvrtak 13. travnja 2017. godine posjetiti Pulu te se susresti s hrvatskim  ministrima Davorom Ivom Stierom i  Milanom Kujundžićem. Posjet će okončati obilaskom Srednje talijanske škole „Dante Alighieri“ u Puli.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa