Svečano otvoreni Festival sporta u Umagu i utrka 100 milja Istre

0
Alen Paliska, Aleksandar Petković i Vili Bassanese
Alen Paliska, Aleksandar Petković i Vili Bassanese

Grad Umag, koji je nedavno okićen prestižnom titulom „Europski grad sporta 2018.“ od strane europske neprofitne organizacije ACES Europe sa sjedištem u Bruxellesu, već sedmu godinu za redom u travnju organizira Sajam sporta, jedini sajam takvoga tipa u Hrvatskoj i široj regiji. Nakon pozdravnih govora direktora sajma i utrke Aleksandra Petkovića i Alena Paliske, festival sporta i ultratrail utrku „100 milja Istre“ svečano je 7. travnja otvorio gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese. Manifestacije će se održavati do nedjelje u sportskoj dvorani te na sportskom igralištu OŠ Marije i Line.

Manifestacije u organizaciji Grada Umaga, Turističke zajednice grada Umaga, Sportske zajednice grada Umaga, Sport Box-a i SRK-a Alba, pretvaraju Umag u centar sportskih zbivanja i promocije sporta, gdje se profesionalci, rekreativci i svi ljubitelji sporta i aktivnog odmora uopće, nalaze na jednom mjestu. Nakon koncerta dobro nam znanog benda „Night Express“ 6. travnja, od 7. travnja pa sve do nedjelje može se posjetiti Sajam sporta koji je ove godine smješten u školskoj sportskoj dvorani. Tijekom subote i nedjelje naše sportske udruge organizirale su niz demonstrativnih natjecanja na sportskom igralištu.

Dana 8. travnja s početkom u 10 sati možete sudjelovati u javno zdravstvenoj manifestaciji „Hoditi i zdravi biti“ te pješačeći (trajanje sat i pol do dva), učiniti jedan korak više ka očuvanju zdravlja i prevenciji kardiovaskularnih i drugih bolesti. Oko podne na sportskom se igralištu OŠ Marije i Line očekuje pobjednik ultratrail utrke „100 milja Istre“ pa ga možete dočekati i čestitati mu na izvanrednoj utrci.

Aktivan sportski vikend možete kombinirati i s 12. izdanjem Međunarodnih dana gljiva i bilja- Smrčkijadom, koja se održava na Novoj obali u subotu i nedjelju, gdje svi posjetitelji mogu kušati delicije koje će pripremati članovi Udruge gljivara Bujštine. Uživajte u predstojećem aktivnom vikendu u Umagu!

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa