Grad Umag

Javni i privatni sektor zajedno jačaju turizam i ugostiteljstvo

0
Okrugli stol u umaškoj gradskoj vijećnici
Okrugli stol u umaškoj gradskoj vijećnici

O stanju ugostiteljstva i turizma na području Umaga bilo je riječi dana 22. veljače 2017. godine u Gradskoj vijećnici, gdje su se za okruglim stolom sastali predstavnici Grada Umaga i Turističke zajednice grada Umaga s umaških hotelijerima i ugostiteljima, kao i ostalim sudionicima na području turizma.

Na vrlo konstruktivnom sastanku svi su sudionici iznijeli svoje ideje, stavove, prijedloge i planove za budućnost ugostiteljstva i turizma na našem području.

Sastanku, koji je organiziran na inicijativu Udruženja obrtnika Bujštine, prisustvovali su gradonačelnik Grada Umaga i predsjednik Turističke zajednice grada Umaga Vili Bassanese, zamjenici gradonačelnika Niko Čančarević i Mauro Jurman, pročelnik Ureda gradonačelnika Diego Banković, viši stručni savjetnik za gospodarstvo u Gradu Umagu Paolo Dragan, direktor Turističke zajednice grada Umaga Milovan Popović, direktor Uprave Istraturist-a d.d. Umag i član Turističkog vijeća Turističke zajednice grada Umaga Ronald Korotaj, direktor Sektora prodaje Istraturist-a i član Turističkog vijeća Turističke zajednice grada Umaga Bojan Aljinović, direktor Sektora operacija Istraturista Jugo Grubišić, predsjednik Sekcije ugostitelja pri Udruženju obrtnika Bujštine Livio Janko, tajnik Udruženja obrtnika Bujštine Marino Banović, predstavnik Turističkih agencija i član Turističkog vijeća Turističke zajednice grada Umaga Michele Bassanese te član Turističkog vijeća Turističke zajednice grada Umaga i privatni ugostitelj Igor Lukin. Ostali pozvani predstavnici s područja turizma bili su spriječeni te nisu bili u mogućnosti prisustvovati sastanku. 

Na sastanku je bilo riječi o sve boljoj turističkoj sezoni u okviru statističkih pokazatelja, ali i o mogućnostima za povećanjem vanpansionske potrošnje. Govorilo se o pojačavanju ponude u pred i posezoni, o dodatnim sadržajima i mogućim aktivnostima tijekom navedenog perioda te jačanju sinergije i suradnje svih sudionika.

S druge strane, puno je velikih i jakih manifestacija tijekom godine koje bi svi sudionici trebali svojom ponudom pratiti. Osim ATP-a koji Umag kao destinaciju promovira već punih 27 godina te niza manifestacija koje tijekom cijele godine organiziraju Grad Umag, POU, Muzej, kao i Turistička zajednica grada Umaga, u Umag krajem svibnja stiže Sea Star festival, kada će svi sudionici morati biti koordinirani i angažirani kako bi ponuda i usluga van okvira Festivala također bile što kvalitetnije.

Uz već postojeća ulaganja u gradsku infrastrukturu, hotelsku infrastrukturu, plaže, organizaciju manifestacija, razvoja proizvoda u pred i posezoni, svakako je potrebno dodatno zajedno raditi na stvaranju što jačeg motiva dolaska u Umag.

Zaključeno je kako je svakako nužno iskoristiti postojeće potencijale, kao i pojačati promociju prepoznatljivih projekata. U periodu koji predstoji, potrebno je ujedno nastaviti jačati međusobnu suradnju u vidu stvaranja što privlačnije destinacije za dolazak turista s ciljem povećanja vanpansionske potrošnje, kroz dizanje kvalitete i obogaćivanje sadržaja same ponude.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa