Umažani postali kumovi malom Afrikancu

0
Fra Miro Babić i njegovi štićenici (foto: Mali dom)
Fra Miro Babić i njegovi štićenici (foto: Mali dom)

Bračni par Marina i Ivan Sarić i kćer Ana iz Umaga postali su kumovi malom Ruthuelu Wangaiju koji je lanjske godine u jednoj afričkoj srednjoj školi završio 3. razred. Sarići su financijski pomagali Ruthuela preko misije Mali dom koju u Keniji vodi misionar fra Miro Babić.

"Za djecu iz Malog doma koja su u osnovnoj školi ne tražimo kumove nego donacije dijelimo na svu djecu jer osnovna škola se ne plaća, a primljene donacije trošimo na hranu, lijekove i liječenje bolesne djece što su naši najveći troškovi", pojašnjava fra Miro.

Za djecu u srednjoj školi, dodaje, primaju zainteresirane kumove. Ovdje se ne radi samo o djeci Malog doma već o siromašnoj djeci ovog područja kojima fra Miro putem kumova omogućava pohađanje škole, pojašnjavaju na stranicama Malog doma.

"Svim kumovima šaljemo informacije o djetetu kome ćemo omogućiti školovanje, a na kraju godine izvještavamo o rezultatima u školi. Kum može komunicirati s učenikom putem pisama. Najčešće ih nose volonteri koji putuju u Afriku", pojašnjavaju. Želite li i vi postati kumovi, na ovoj stranici možete dobiti sve informacije. (K.S.R.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa