nakon nove kućice

Emisija Provjereno pokrenula val humanosti: Mujo će dobiti i dentijeru!

0
Said Muharemi (foto: Provjereno)
Said Muharemi (foto: Provjereno)

Emisija 'Provjereno' Nove TV nedavno je otkrila slučaj o katastrofalnim životnim uvjetima Saida Muharemija, zvanog Mujo, koji već godinama živi u baraci bez struje i vode. Teška priča nasmijanog starca, koji u centru Pule svakodnevno hrani golubove, dirnula je građane koji su nakon emisije udružili snage i odlučili pomoći čovjeku koji je na samom rubu egzistencije.

Mujo je u Hrvatsku je došao 60-ih godina, a bio je zaposlen u jednoj pulskoj tvornici koja je propala. Bez posla je ostao još 1999. otkad živi sa skromnih 950 kuna mirovine. Njegova priča potresla je Puljanina Damira Iskrića koji mu je odlučio pokloniti novi krov nad glavom – svoju kamp kućicu. „Za naše vrijeme mislim da svi trebamo imati topli dom i tako sam došao na ideju da mu dam kamp kućicu. Meni ne treba, a njemu je dobro došlo“, rekao je Damir za jučerašnju emisiju 'Provjereno'.

No val dobrote proširio se i dalje. U čišćenje i seljenje stvari iz Mujine trošne barake uključili su se volonteri humanitarne udruge 'Naš San Njihov Osmijeh', a ekipa jednog zubotehničkog laboratorija odlučila mu je pokloniti zubnu protezu.

Uz zubnu protezu i kamp kućicu, Mujo će dobiti i slušne aparatiće. Jedan će mu donirati tvrtka za slušna pomagala iz Pule, a drugi je poklon anonimnog darivatelja.

Najnovije vijesti