Prepoznajete li Dražena Petrovića na turniru u Pazinu prije 33 godine?

0
Dražen Petrović u dresu s brojem četiri (čuči drugi s lijeva) na fotografiji s ekipom iz Pazina
Dražen Petrović u dresu s brojem četiri (čuči drugi s lijeva) na fotografiji s ekipom iz Pazina

Proteklog je vikenda, 33 godine nakon što je na vanjskom terenu u Pazinu nastupao legendarni Dražen Petrović, ekipa iz Šibenika s imenom košarkaške legende u tom gradu osvojila četvrti tradicionalni predkadetski turnir. Riječ je o Školi košarke Dražen Petrović iz Šibenika, a organizator turnira bio je Košarkaški klub Puris iz Pazina. Dražen Petrović u vrijeme nastupa u Pazinu bio je u selekciji vojarne, odnosno garnizona Pula, a uz Petrovića, na toj je utakmici igrao i Labinjan Mladen Mohorović (treći zdesna, broj pet u crvenom dresu).

Inače, prije mjesec dana održan je 13 tradicionalni Kadetski turnir, a u prvoj skupini ekipa iz Šibenika bila je s 88-26 dominantno bolja od Belišća, Stoja je bila bolja od Belišća s 82-30, dok su Šibenčani pobijedili Stoju s 93-63. U drugoj skupini Sonik Puntamika je pobijedila domaćine s 42-38, Kastav je dobio Sonik Puntamiku s 54-39 i u zadnjoj utakmici Pazinci su pobijedili Kastav s 68-57 (koš više u krugu od željenih deset razlike).

U utakmici za plasman nakon velikih preokreta na kraju Sonik Puntamika osvaja peto mjesto, ispred Belišća pobjedom od 63-52. Za treće mjesto Stoja je pobijedila Kastav te u finalnoj utakmici turnira ekipa Dražen Petrović je pobijedila Ghia staff Pazin s 69-55. Pehare ekipama i najboljem igraču turnira Zvonimiru - Katy Ivušiću iz Šibenika podijelili su Neven Ćus predsjednik kluba iz Pazina i sportski direktor mlađih kategorija KK Cedevita Marino Baždarić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa