U Poreč stiže 80 novinara iz sedam europskih zemalja

0
Novinari će odsjesti u hotelu Valamar Rubin i obližnjim apartmanima
Novinari će odsjesti u hotelu Valamar Rubin i obližnjim apartmanima

U Poreču se od 10. do 17. lipnja održava 30. po redu Međunarodni ljetni susret novinara -članova neprofitne udruge SCIJ (Ski Club International des Journalistes), koja promiče zbližavanje zemalja i naroda kroz sport i dijalog. Prijavilo se oko 80 novinara iz Hrvatske, Austrije, Italije, Slovenije, Slovačke, Mađarske i Makedonije.

Program predviđa nekoliko okruglih stolova i panel diskusija o aktualnim političkim i ekonomskim pitanjima te problemima današnjeg novinarstva, kao i teniski turnir i izlet na rovinjski Crveni otok. Sudionici će odsjesti u hotelu Valamar Rubin i obližnjim apartmanima, a pokrovitelj njihovog okupljanja u Poreču je Hrvatsko novinarsko društvo.

- Riječ je o tradicionalnom skupu članova SCIJ-a koji se po 20. put održava u Poreču. Događaj svakako ima i promidžbeni karakter, budući da njegovi sudionici vrlo često pišu o krajevima u kojima su boravili – rekla je novinarka Mirjana Sošić, organizatorica ovog susreta.

SCIJ okuplja nekoliko tisuća profesionalnih novinara iz čitavog svijeta. Djeluje od 1955., kada je radio na smanjivanju tenzija tijekom Hladnog rata. Promovira olimpijske vrednote, a središnjica mu je u švicarskom gradu Lausanne, inače i sjedištu Međunarodnog olimpijskog odbora. Iako je kao sportski povod za uspostavu dijaloga koristio uglavnom skijanje, SCIJ djeluje i u zemljama s tradicijom ljetnih sportova, okupljajući članstvo na ljetnim sportskim susretima poput ovoga u Poreču.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa