Pazin i makedonska Gevgelija započeli suradnju

0

U prigodi obilježavanja Dana Grada Pazina, Gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić sa suradnicima, 1. lipnja, primio je izaslanstvo makedonske Općine Gevgelije s gradonačelnikom Ivanom Frangovom, Redjepa Salija, ministra savjetnika upravnih poslova pri Veleposlanstvu Republike Makedonije u Hrvatskoj i Katerinu Dimovsku, atašea za gospodarstvo i trgovinu u istom Veleposlanstvu.

O Gradu Pazinu s aspekta obrazovanja, kulture, sporta, gospodarstva i drugih područja rada i djelovanja govorili su Renato Krulčić, pazinski Gradonačelnik, Renato Kalac, potpredsjednik Gradskog vijeća, Karmelo Krebel, direktor tvrtke Kamen Pazin, Dejan Slavčić, operativni direktor prodaje i nabave iz tvrtke Puris d.d., Neven Rimanić, suradnik u Agenciji za ruralni razvoj Istre i Josip Šiklić, ravnatelj Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin.

Susret gradonačelnika i njegovih suradnika s izaslanstvom Općine Gevgelije
Susret gradonačelnika i njegovih suradnika s izaslanstvom Općine Gevgelije
Predsjednik Obrtničke komore Istarske županije Mario Paliska i predsjednik Udruženja obrtnika Pazina Ivan Zrinšćak predstavili su djelatnosti istarskih gospodarskih subjekata i mogućnosti zajedničkog djelovanja s gospodarstvenicima Općine Gevgelije.

Redjep Saliu, ministar savjetnik upravnih poslova Veleposlanstva Makedonije istaknuo je kako Makedonija u Hrvatskoj vidi velikog prijatelja i partnera te je otvorena za suradnju u svim područjima od bilateralnog i regionalnog značaja, pa sve do ovako konkretnog zbližavanja dvaju gradova, koji će pridonijeti gospodarskom, kulturnom i sportskom razvitku istih.

U raspravi su sudjelovali Aleksandar Todov, predsjednik Općinskog vijeća Općine Gevgelija i Borce Necevski, direktor Centra "J. Josifovski". Uz veliku zahvalnost na toplom prijemu gradonačelnik općine Gevgelije, Ivan Frangov upoznao je da Gevgelija ima dobru geografsku lokaciju, mediteransku klimu, čistu životnu sredinu, bogato prirodno i kulturno nasljeđe, te relativno dobro uređenu infrastrukturu. Izrazio je zadovoljstvo za moguću suradnju na gospodarskom i kulturnom planu dvaju gradova. Svi sudionici su dali zajedničku ocjenu da je ovaj susret podloga za početak dobre suradnje, priopćeno je iz Grada Pazina.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa