Kad na kraju nije happy end

0

U Pazinu je u ožujku 2010. godine osnovana udruga za zbrinjavanje napuštenih i ranjenih životinja "HappyEnd". Od strane udruge pokrenuta je inicijativa kojom bi se napušteni bivši vojni objekti na lokaciji Loke, Rijavac, predali na korištenje Gradu Pazinu i slijedom toga na korištenje udruzi. Gradonačelniku Renato Krulčić tada pozdravlja ovaj prijedlog, te Grad Pazin šalje službeni zahtjev Republici Hrvatskoj za korištenje lokaliteta.

Predstavnici udruge "HappyEnd" također su posjetili i župana Istarske županije i predočili mu su svoje namjere da osnuju centar po ugledu na one u zapadnim državama, koji djeluju kao prihvatilišta za unesrećene životinje, ali istovremeno služe i kao edukativni centri koji pomažu razvoju kulture držanja kućnih ljubimaca. Župan je također izrazio svoju želju da aktivno podrži ovaj projekt. Kako se bližilo vrijeme dobivanja rješenja od strane Republike Hrvatske za korištenje prostora u Lokama, gradonačelnik Krulčić udruzi je objavio da se prostor namjerava dati na korištenje poduzeću Usluga, a alternativno će se projekt voditi u režiji Grada Pazina ili će se osnovati javna ustanova koja će njima upravljati.

Dakle, kako su tvrdile osnivačice udruge, ukrao je njihov projekt, koji do danas nije realiziran, ni u jednom ni u drugom obliku. Da su gradske vlasti efikasnije u realizaciji, dosljednije u pružanju podrške građanima, da su imale više sluha za ovu udrugu i pripomogli realizaciji projekta, za ove je štence to možda mogao biti HappyEnd. (Darko Tumpić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa