Veleposlanica Italije Emanuela D'Alessandro: Istra je za nas vrlo važna

0
Ileana Jančić, asistentica generalnog konzula, veleposlanica Emanuela D'Alessandro i župan Ivan Jakovčić
Ileana Jančić, asistentica generalnog konzula, veleposlanica Emanuela D'Alessandro i župan Ivan Jakovčić

Iako tek četiri mjeseca na funkciji veleposlanice Talijanske Republike, Emanuela D'Alessandro već je dva puta posjetila Istarsku županiju. Naime, župan Istarske županije Ivan Jakovčić 17. veljače primio ju je i s njom, kako je rekao, imao vrlo sadržajan, otvoren i prijateljski razgovor. Zahvalio se talijanskoj ambasadorici na podršci koju je izrazila za sve važne istarske projekte na području obrazovanja, zdravstva i gospodarstva.

„Za Istru je suradnja s Italijom od strategijske vrijednosti, svaka ovakva posjeta za nas je prilika da produbimo prijateljstvo i suradnju i zato sam vrlo zadovoljan sa razgovorom koji smo vodili i vjerujem da će i razgovor koji će ambasadorica imati drugdje u Istri biti prilika da se potvrdi i dokaže naša dobra suradnja i prijateljstvo“, izjavio je Jakovčić te se zahvalio Republici Italiji na podršci ulaska u EU.

„S veleposlanicom D’Alessandro razgovarao sam i o institucionalizaciji suradnje na Jadranu. Oformila bi se grupa regija za teritorijalnu suradnju na Jadranu što će ulaskom Hrvatske u EU napokon biti moguće“, kazao je.

„Moj dolazak u Istru već drugi put dokazuje koliko je za nas važna ova sredina“, izjavila je D'Alessandro. Kazala je kako je Istarska županija vrlo aktivna, između ostalog ima i vrlo snažnu suradnju sa pojedinim talijanskim regijama.

„Jedan od vrlo važnih aspekata naše suradnje je i onaj ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Italija za to ima velik interes što je i dokazala brzom ratifikacijom ugovora“, kazala je D'Alessandro.
„Razgovor koji sam vodila sa županom Jakovčićem doista je bio iscrpan, razgovarali smo o kulturnoj suradnji, o suradnji na ekonomskom planu te školstvu, stoga mu od srca zahvaljujem“, rekla je veleposlanica na kraju. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Renato Cianfarani, Ileana Jančić, Emanuela D'Alessandro, Ivan Jakovčić, Viviana Benussi i Oriano Otočan
Renato Cianfarani, Ileana Jančić, Emanuela D'Alessandro, Ivan Jakovčić, Viviana Benussi i Oriano Otočan

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa