Pula će krajem ljeta dobiti novi dječji vrtić vrijedan milijun eura

0
U tijeku su radovi na novom vrtiću
U tijeku su radovi na novom vrtiću

Gradonačelnik Pule Boris Miletić, pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić i ravnateljica Dječjih vrtića Pula Mariza Kovačević, 17. veljače obišli su gradilište novog dječjeg vrtića „Zvjezdice“ u pulskom naselju Šijana i svi redom izrazili zadovoljstvo tijekom radova.

Mariza Kovačević rekla je da je izvođač radova tvrtka Radnik d.o.o. Križevci, a njihova je vrijednost 7.419.430,35 kuna. „Vrtić će po okončanju radova moći primiti oko 100 djece, dvije jasličke i tri vrtićke grupe djece koja će boraviti u lijepim i novim prostorima“, izjavila je Kovačević.

Lukšić je dodao da se time, shodno najavama, nastavljaju ulaganja u one najmlađe te da se završetak radova očekuje krajem ljeta kada bi djeca mogla krenuti u novootvoreni vrtić „Zvjedice“. „Time i u praksi dokazujemo da Grad Pula koji ima status Grada Prijatelja djece, nije to samo na papiru“, rekao je. Najavio je i skorašnja uređenja ostalih starih vrtića u Puli koji će se privoditi visokom standardu i opremiti novim didaktičkim igračkama.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić naglasio je kako je Gradu bitno ispuniti obećanje, a izgradnjom novog vrtića upravo su to i učinili: „Šijana je velik kvart, ovdje ima puno mališana i stoga sam izrazito zadovoljan što radovi idu kako je planirano“, kazao je Miletić. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Erik Lukšić, Mariza Kovačević i Leonard Poropat
Erik Lukšić, Mariza Kovačević i Leonard Poropat
Gradonačelnik Boris Miletić na gradilištu dječjeg vrtića
Gradonačelnik Boris Miletić na gradilištu dječjeg vrtića

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa