Stožer zaštite i spašavanja: Ne odlazite na put ako nije neophodno

0

Analiza poduzetih aktivnosti na području Istarske županije u zimskim uvjetima i provedba mjera zaštite i spašavanja u slučaju daljnjeg pogoršanja zimskih uvjeta – teme su o kojima je 9. veljače, raspravljao Stožer zaštite  i spašavanja Istarske županije, na svojoj 9. sjednici.

Na sjednici su predstavnici službi i tijela u sustavu zaštite i spašavanja Istarske županije govorili o poduzetim aktivnostima u otežanim zimskim uvjetima. Zajednički zaključak svih prisutnih je da su sve nadležne službe i tijela spremne za eventualne otežane okolnosti koje bi mogle nastati zbog nepovoljnih meteoroloških uvjeta. Manji nedostaci i nepravilnosti, koji su uočeni kod nekih službi moraju se otkloniti tijekom  petka (10. veljače).

Iz Stožera apeliraju na građane da, ako to nije neophodno, ne odlaze na put. Ako baš moraju, onda je obavezna zimska oprema za automobil. Također se mole se građani da u idućim danima ne parkiraju svoja vozila ispred javnih službi i ustanova, kako ne bi ometali eventualne hitne intervencije. Građanima se savjetuje da pripreme zalihe hrane za nekoliko dana, za slučaj da dođe do znatnijeg pogoršanja vremenskih uvjeta, priopćeno je iz Stožera zaštite i spašavanja Istarske županije.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa