Objavljen javni poziv

Istarska županija sufinancira solarne panele na kućama i punionice električnih vozila

Piše: Istarski.hr

01.10.2024 - 18:30

Istarska županija je danas objavila Javni poziv za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti u obiteljskim kućama na području Istarske županije s ciljem povećanja korištenja obnovljivih izvora energije i kvalitete boravka u zatvorenim prostorima te smanjenja troškova režija za kućanstva i emisije CO2.

Ove godine u navedenu svrhu u proračunu Županije osigurano je 50 tisuća eura.

 

Javnim pozivom se sufinancira provedba sljedećih mjera: izrada energetskog certifikata i izvješća o energetskom pregledu obiteljskih kuća; izrada glavnog elektrotehničkog projekta fotonaponske elektrane za proizvodnju električne energije u obiteljskim kućama, za vlastitu potrošnju u mrežnom radu, odnosno za izvedbu nove infrastrukture za punjenje električnog vozila; dobava i ugradnja fotonaponske elektrane za proizvodnju električne energije u obiteljskim kućama, za vlastitu potrošnju u mrežnom radu; izvedba infrastrukture za punjenje električnog vozila.

Dodjela subvencija provodi se kroz subvencioniranje realiziranih troškova u visini do 50 posto koje građani mogu ostvariti prijavom na Javni poziv. Osobe s invaliditetom, mlade osobe (do 30 godina starosti) te umirovljenici imaju pravo na subvenciju realiziranih troškova u visini do 70 posto.

Za svaku obiteljsku kuću moguće je podnijeti prijavu za sufinanciranje jedne ili kombinaciju različitih mjera. U slučaju prijave za sufinanciranje više različitih mjera, maksimalni iznos sufinanciranja ne može premašiti iznos od tri tisuće eura s uključenim PDV-om.

Troškovi se priznaju ako su nastali u razdoblju od 1. studenog 2023. godine do dana predaje zahtjeva.

Tweet

Posljednje novosti