slavna američka kuharica porijeklom iz pule

Lidia Bastianich dobitnica nagrade za životno djelo

0
Lidia Bastianich (Foto: Facebook)
Lidia Bastianich (Foto: Facebook)

Poznata voditeljica kulinarskih emisija talijansko-hrvatskih korijena Lidia Bastianich dobitnica je nagrade Daytime Emmy za životno djelo. Dodjela nagrada bit će održana u lipnju, a uz Lidiju Bastianich, dobitnici su i američka glumica Melody Thomas Scott te producent Edward Scott, piše Index.

 

"Oni su istinske institucije u svijetu dnevne televizije", rekao je Adam Sharp, predsjednik i izvršni direktor Nacionalne akademije za televizijsku umjetnost i znanost, koja i dodjeljuje nagrade Daytime Emmy.

Nagradu je komentirala i sama Lidia.

"Ogromna je čast dobiti priznanje i nagradu za životno djelo Daytime Emmy jer sam svoju strast prema hrani dijelila s TV publikom više od 25 godina. Zajedničko kuhanje i dijeljenje hrane ostaju zajednički nazivnik svih kultura. Hrana njeguje, povezuje različite ljude, zbližava obitelji, prijatelje i strance. Ne postoji bolje mjesto na ovoj zemlji, posebno u ovim teškim vremenima, od dijeljenja hrane za stolom s drugima. Ta jednostavna ideja bila je temelj mog životnog rada", napisala je Lidia Bastianich na društvenim mrežama.

Lidia Bastianich je priznata kuharica, vlasnica restorana, autorica kuharica i televizijska kuharica koja je postala poznata po svojoj strastvenoj predanosti talijanskoj kuhinji i kulturnoj baštini. Rođena je 21. veljače 1947. godine u Puli. Njeni roditelji bili su Talijani, a obitelj je emigrirala u Italiju nakon Drugog svjetskog rata. Kasnije su se preselili u Sjedinjene Američke Države, gdje su započeli novi život.

Više pročitajte ovdje

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa