ISTARSKI.HR PREDSTAVLJA

Ono što je za Istru Vinistra, za Međimurje je Urbanovo

0

Ono što za Istru predstavlja Vinistra, za Međimurje je Urbanovo, međimurski festival vina. Ova vinska manifestacija također se, poput Vinistre, održava u svibnju, a ove godine uz veliku novost i novu ponudu – dolazak u Međimurje posebnim vlakom, koji je i sam dio vinske manifestacije.

Dio je to nove turističke ponude Međimurja, 'Z cugom v zeleno Međimurje', koje osim što je ekološko i održivo, nudi i razne sadržaje pa je i sam vlak, uz zabavni program međimurskih izvođača, dio jedinstvene turističke priče. 

Manifestacija Urbanovo traje tijekom cijelog mjeseca, a posebni vlak vozit će 24. i 25. svibnja kada se održava završno događanje - Otvoreni podrumi.

S prvog perona zagrebačkog Glavnog kolodvora posebni vlak za Međimurje polazi 24. svibnja u 15 sati, a povratak je 26. svibnja točno u podne.   

U zadnjem vikendu svibnja svoje podrume za posjetitelje će otvoriti vinarije: Štampar, Cmrečnjak, Preiner, Kocijan, Kojter, Hažić, Kossi, Novak Boris, Medenjak, Horvat, St. Jerome  (podrum Štrigova) i Kerman - sve redom proizvođači nagrađivanih vina na međunarodnim natjecanjima, Vinarije će se obilaziti Hop on Hop off autobusima, koji će svaka dva sata do ponoći voziti u krug, stati će ispred svake vinarije, a gosti će moći sići gdje žele, ponovno uskočiti u bus i odvesti se na drugu lokaciju.

U subotu, 25. svibnja, uz obilazak vinarija i degustacije vina uz prigodnu gastronomsku ponudu, bit će i dodatni sadržaji, izlet po Međimurju uz posjet Oldtimer muzeju Šardi u Selnici i Mlinarevom gruntu u Žabniku.

Za sve goste u ovom aranžmanu, s noćenjima u nekoj od održivih kuća za odmor, kojih u Međimurju kao nositelju Ecolabel certifikata, ne manjka ili u lokalnim hotelima, zavisi o vlastitim preferencijama, putovanje vlakom u oba smjera je besplatno kao i čaša vina u vinariji po izboru. (Tekst: Nenad Čakić, foto: Matej Ščavničar)

Sve detalje programa moguće je od 3. svibnja pogledati na web stranici DMC agencije Rudi Travel, www.boje-medimurja.com.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa