30 GODINA POSLOVANJA

U subotu na parkiralištu Karolina EKO PARTY u organizaciji Herculanee

0

U subotu 20. travnja 2024. od 09:00-13:00 sati, na parkiralištu Karolina, pod vodstvom tiktokera Filipa Janeša i njegove kolegice Eve, održati će se veliki Eko Party povodom Dana planeta Zemlje, tridesete godišnjice poslovanja Pula Herculanee, te sto trideset i pet godina poslovanja čistoće u Puli.

Za najmlađe, u suradnji sa Zemljom Zabave, organiziran je Eko party gdje će se djeca uz pomoć animatora iskušati u kuglanju sa eko čunjevima, rušenju tornja od limenki, natjecanju u brzom razvrstavanju otpada, bacanju čepa u dalj i ostalim eko igrama.

Škola za ugostiteljstvo i turizam pripremila je program zero waste kuhinje sa zero waste zalogajčićima, čija će priprema i degustacija biti upravo tokom subotnjeg jutra na Karolini.

Nastavno na prošlogodišnji interes, tokom dana otvorenih vrata Pula Herculanee, omogućit će se razgledavanje kamiona i strojeva Pula Herculanee uz probne vožnje eklekrtičnom trokolicom.

Svi posjetitelji imati će priliku izabrati i besplatno kući ponijeti sadnice različitih vrsta cvijeća i biljki, te se na lokaciji raspitati o svim temama koje ih zanimaju kada je u pitanju održavanje zelenih površina. Tematski se program nastavlja sa  izložbom radova na temu pulskih parkova Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda. U sklopu štanda Dnevnog centra postaviti će se i šarena kutija sa donacijama za Valenta Hrvatina.

Zainteresirani posjetitelji moći će vidjeti pokazno čipiranje stabala za potrebe unosa u „zeleni katastar“, dok će se korisnicima Pula Herculanee sa prebivalištem u gradu Puli djeliti komposteri do isteka zaliha.

Filip Janeš za sve zainteresirane pripremio je i Tiktok eko školu!

Tijekom čitavog programa posjetiteljima je na raspolaganju tim stručnjaka Pula Herculanee, koji odgovara na pitanja o tome kako pravilno postupati otpadom.

Ove su aktivnosti nastavak edukativno-informativne kampanje „Navike okreni, promjenu pokreni“, u sklopu koje se provodi niz aktivnosti poput edukativnih radionica, predavanja, predstava za djecu i drugih promotivnih aktivnosti kako bi građanima približili tematiku odvajanja otpada i kružnog gospodarstva.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa