domaća izrada, siguran užitak

Ovako slavna Lidia radi njoke. Nije potreban krumpir (video)

0

Slavna kuharica Lidia Bastianich, porijeklom iz Pule, na svom je Facebooku podijelila recept za jednostavne i brze njoke bez krumpira.

"Vikendi su za izradu njoka. Ovu tradiciju već dugo prenosim na svoju djecu i unučad. Ove savršene njoke sa sirom napravit ćete brzo i nema krumpira koji trebate kuhati", napisala je uz recept za ovo, kako kaže, "prekrasno i jednostavno jelo od njoka koje možete napraviti tako da njoke prelijete samo kaduljom, maslacem i naribanim Grana Padano sirom, a složenija verzija uključuje ricottu".

 

Sastojci:

750 grama svježeg sira
2 šalice naribanog Grana Padana
3/4 šalice oštrog brašna + za oblikovanje
4 žumanjka
2 žlice sjeckanog peršina
sol, papar, muškatni oraščić

Zakuhajte lonac posoljene vode u kojoj ćete skuhati njoke. U većoj zdjeli pomiješajte sve sastojke za njoke da dobijete glatko tijesto. Pospite ruke brašnom i na glatkoj površini razvaljajte tijesto u "zmije". Narežite njoke, pobrašnite i oblikujte ih na dasci za oblikovanje njoka ili uz pomoć vilice - ako želite.

Kuhajte njoke u kipućoj vodi dok se ne skuhaju (morat ćete to raditi u serijama i nemojte pretrpati lonac da se sve ne zalijepi). Bit će dovoljne otprilike 2 do 3 minute kuhanja nakon što njoki isplivaju na površinu. Pomiješajte s umakom po želji.

Kako to radi Lidia, možete pogledati i u videu (na engleskom jeziku). 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa