AUTOMOBILIZAM

Sezona je nova, a pobjednici stari (FOTO)

0
Karlo Pelicar, Skok Racing 1993 (FOTO: Milivoj Mijošek)
Karlo Pelicar, Skok Racing 1993 (FOTO: Milivoj Mijošek)

Prvom od dvije utrke na kartodromu u Taru ovoga vikenda započelo je ovogodišnje Prvenstvo Hrvatske u kronometar vožnjama. Uz 80 natjecatelja koji su svoje prve bodove skupljali za državno prvenstvo nastupilo je i dvadesetak automobilista koji su se bodovali za Prvenstvo Istarske rivijere, otvoreno natjecanje pristupačno svima koji se žele okušati u ovoj automobilističkoj disciplini.

 

Predivno sunčano vrijeme privuklo je uz tarsku stazu i veliki broj poklonika automobilizma, a poprilično bogata startna lista daje naslutiti kako će i ovogodišnje prvenstvo biti uzbudljivo i brojno. Jedino, ako je suditi prema prvoj utrci, najbolji na utrkama će ponovno biti prošlogodišnji vladari ovom disciplinom. Najbolji u ukupnom poretku prošle sezone Danijel Šimunović (Fly with Kolman) sa peugeotom 106 i na ‘24. Nagradi Tar-Vabriga’ imao je najbolja vremena sve tri odvožene vožnje te na kraju slavio ukupnim zbrojem vremena od 3.54,317. Šimunović je najbrži bio u drugom nastupu s vremenom 1.18,018 te je jedini vozač koji je u sva tri nastupa odvozio stazu za manje od 1,19 minuta. Do drugog mjesta ukupnog poretka stigao je mladi Vrsaranin Karlo Pelicar, prošlogodišnji državni doprvak (Skok Racing 1993) u citroenu ax, koji je nakon zbroja rezultata triju vožnji imao zaostatak za pobjednikom od 3,963 sekundi. Treći je Mauricio Bajerić (Istra Racing team Pazin), koji od ove sezone nastupa u atraktivnom fiatu proto 500, a za Šimunovićem je zaostao 4,776 sekundi.

U poretku klase 1 najbolje vrijeme postigao je Igor Bogović (Buzet Autosport) koji je s peugeotom 106 tarsku stazu prošao u ukupnom vremenu od 4.29,093, u poretku klase 3 slavio je Toni Malinarich (Prorace) sa vw polom i vremenom 4.14,818, dok je u klasi 4 najbrži bio Dejan Jurasić (Istra Racing team) sa škoda felicijom, koji je postigao ukupno vrijeme od 3.59,491 i ujedno stigao do četvrtog mjesta ukupnog poretka utrke. Od istarskih natjecatelja Mauricio Bajerić je uz treće mjesto ‘generalke’ bio najbolji i u klasi 7. (S. Žulić, FOTO: Milivoj Mijošek)

Ukupni rezultati natjecanja

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa