tri godine kasnije...

Pulski kafić kažnjen zbog kršenja korona mjera!

0
Ilustracija (foto: Istarski.hr)
Ilustracija (foto: Istarski.hr)

Pune tri godine nakon što se taj prekršaj dogodio, jedan je pulski ugostiteljski objekt dobio kaznu zbog nepoštivanja korona ograničenja.

Naime, pregledavajući sudske presude naišli smo na jednu iz listopada prošle godine, u kojoj je presuđeno pravnoj osobi i fizičkoj osobi kao odgovornoj u toj pravnoj osobi, zato što je u lokalu u jednom trenutku bilo više ljudi nego što ih smije biti.

Dogodilo se to 24. listopada 2020. godine u jednom objektu na Giardinima, gdje je zatečeno 58 ljudi, iako je maksimalan broj gostiju, s obzirom na veličinu lokala, bio 40. 

Za to "nedjelo" pravna osoba je kažnjena sa 900 eura, a odgovorna osoba sa 180.

 

Zanimljivo je prenijeti i jedan dio iz rasprave. 

Naime, odgovorna osoba se branila tvrdeći da ne zna koliko je u kritično vrijeme bilo posjetitelja u ugostiteljskom objektu, kao i da ne zna je li razmak između njih bio metar i pol, ili nije. Govorila je i da se radi o dinamičnoj djelatnosti, u smislu da se gosti kreću, tako da je bilo teško definirati fizički razmak između pojedinih grupa gostiju.

Nije to bilo tako davno, ali već i s današnje distance zvuči gotovo pa nevjerojatno da se opisano doista dogodilo. (I. B.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa