bizaran odgovor furija radina

'Nismo odlučili tko će od nas biti dio većine jer nismo znali da ćete nas to pitati'

2
Furio Radin
Furio Radin

Sastanak osam zastupnika nacionalnih manjina s HDZ-ovcima i tehničkim premijerom Andrejom Plenkovićem u Banskim dvorima potrajao je u utorak gotovo dva i pol sata, a završio je zaključkom da će više od jednog zastupnika Kluba dati podršku Plenkoviću za mandatara buduće Vlade, ali SDSS neće, piše Jutarnji.

 

"Jutros je održana sjednica Kluba manjina, svi zastupnici svjesni su ozbiljnosti situacije, izbornih rezultata i kako su glasali građani. Svih nas osam ostajemo u Klubu zajedno, dajemo potporu Andreju Plenkoviću, s time da će mu jedan dio zastupnika dati potpise kao mandataru buduće Vlade. Mi nastavljamo suradnju zajedno", poručio je u ime Kluba nacionalnih manjina Vladimir Bilek, inače predstavnik češke i slovačke manjine.

SDSS, najavio je, potpise mandataru Plenkoviću za formiranje nove Vlade neće dati, kazao je. Robert Jankovics, predstavnik mađarske manjine, već je javno najavio kako će podržati Plenkovića kao mandatara, a Bilek je sada poručio kako će podršku dobiti i više od tog jednog zastupnika nacionalnih manjina. No, nije htio otkriti tko će još dati svoj potpis niti točno tko.

"Dovoljno je zastupnika koji će potpisati za Plenkovića kao mandatara, u tome neće biti SDSS-a, ali će biti više nego jedan zastupnik nacionalnih manjina", rekao je i dodao kako će Klub i dalje u Saboru djelovati zajedno kao i do sada.

Dok se Bilek izmotavao, a novinari ga pokušali nagovarati da otkrije tko hoće, a tko neće dati potpis Plenkoviću, dogodila se jedna zanimljiva situacija. Naime, u tim trenucima kraj novinara je prolazio zastupnik talijanske manjine Furio Radin, koji je, naravno, upitan je li on dao potpis Plenkoviću.

- Ma još nije bilo razgovora o tome, kunem vam se. Nismo još odlučili tko će od nas biti dio većine jer nismo znali da ćete nas to pitati - rekao je Radin.

Na kraju je potvrdio da će potpisati za Vladu.

"Je li sporno što je jedna manjina nepoželjna od strane Domovinskog pokreta? Pa to morate pitati njih. A što se mene tiče, znate valjda moje mišljenje. Trideset godina sam ovdje, valjda znate moje mišljenje", odgovorio je Radin.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa