Na bankomatu u Medulinu pronađen 'skimming' uređaj

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Policija je 7. kolovoza oko 17 sati zaprimila dojavu da je na bankomatu kod kampa u Medulinu pronađen  tzv. ''skimming'' uređaj.

Obavljenim očevidom utvrđeno je da je nepoznata osoba, od 6. kolovoza u prijepodnevnim satima do 7. kolovoza u poslijepodnevnim satima, na bankomat neovlašteno postavila lažni čitač magnetskog zapisa bankovnih kartica.

Policijski službenici poduzimaju potrebite mjere kako bi se pronašla osoba koja je neovlašteno postavila pronađeni uređaj, a Policijska uprava istarska upozorava građane da povećaju oprez prilikom korištenja bankomata te da pripaze na ovakve oblike prijevara, izvijestila je istarska policija.

Tijekom turističke sezone na jadranskoj su obali česti slučajevi da počinitelji, iskorištavajući gužve i opuštenost građana, postavljaju na bankomate čitače bankovnih kartica, tzv. ''skimming'' uređaje. Radi se o posebnim uređajima, koji izgledaju poput originalnih utora bankomata, a koji snimaju sadržaj magnetnog zapisa kartice. Pripadajući PIN broj počinitelji uglavnom dobivaju tako da na bankomat  postave malu kameru ili lažnu tipkovnicu. Kopirani podaci potom se prenose na krivotvorenu karticu, s kojom se može podizati novac s bankomata ili se takva kartica koristi za plaćanje putem interneta.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa