Dan Grada Vodnjana i Bumbarska fešta: Bogat program 9. i 10. kolovoza

0
Vodnjan priprema bogat program u sklopu obilježavanja Dana Grada
Vodnjan priprema bogat program u sklopu obilježavanja Dana Grada

U sklopu obilježavanja Dana Grada Vodnjana, bogat program počinje već u petak. S početkom u 17 sati kreće Sajam kreativnosti u Ulici Forno Grande.

„Vodnjanski svjetionici“ naziv je događaja odnosno prilike kad će svoja vrata otvoriti brojne crkve na Vodnjanštini ne bi li posjetitelji mogli uživati u razgledavanju ovih znamenitosti. Tako će u petak biti otvorene za javnost Crkva Sv. Roka, Crkva Sv. Katarine, Crkva Sv. Jakova, Crkva Gospe Karmelske, Crkva Sv. Martina, Crkva Sv. Križa. Crkve su otvorene od 18 do 21 sat.

U 18 sati počinje u Sportskom centru Vodnjan nogometna utakmica u kojoj će se susresti NK Vodnjan i NK Novigrad. Šečući Vodnjanom možete uživati u razgledavanju galerija koje će na isti dan imati otvorena vrata od 19 do 23 sata, a sudjeluju Palača Bettica, El Magazein, Kreativna kuća, Atelier Silvo Šarić, Galerija Apoteka, Boom Gallery te Memorijalna zbirka "Voivoda".

Večernji program zasigurno će zasladiti kulinarskim delicijama koje će pripremiti brojni gastro timovi. Naime, na tradicionalnom Polenta Cupu okupit će se gastro timovi koji će pred publikom pripremati delicije, šuga i priloge s palentom, a u nastavku noći možete uživati u zabavno programu.

Za subotu, kad je svečano obilježavanje Dana Grada Vodnjana, program počinje od ranih prijepodnevnih sati. Ove su se godine stopile dva događaja, Dan Grada i 46. Bumbarska fešta. Gađanjem glinenih golubova počinje program već u 9 sati na lokaciji Baretina. Istovremeno kreće turnir u boćanju u Sportskom centru Vodnjan ali i pljoćkarski turnir na lokaciji Sajma.

Sveta misa održat će se u crkvi Sv. Blaža s početkom 9.30 sati. Za djecu je pripremljen Dječji kutak od 9.30 do 11.30 sati u Gradskom parku, a Svečana sjednica Gradskog vijeća održat će se u Zajednici Talijana Vodnjan na adresi Narodni trg 4 s početkom u 11 sati.

Podnevni sati bit će u znaku Palače Portarol koja će svečano otvoriti svoja vrata na lokaciji Ulice Portarol u 12.30 sati. U 13 sati održat će se VIII Smotra hladnokrvnog konja u Istri na lokaciji Sajma. Popodnevni program počinje oko 17 sati kad je planiran nastavak Sajma kreativnosti u Ulici Forno Grande.

Na Narodnom trgu svi posjetitelji moći će uživati u notama Limene glazbe „Mon Perin“ iz Bala oko 18 sati, a tradicionalna trka na tovarima kreće u 19 sati s Narodnog trga. Parada alegorijskih kola kreće u 20 sati s lokacije Sajma zatim Trgovačkom ulicom sve do Narodnog trga i Župnog trga. Vjerujemo da ćete ih uhvatiti pogledom na nekim od ovih lokacija.

Zabavni program počinje oko 21 sat. Osvježenje u ljetnim večerima potražite u veselim notama grupe Fun Box Band i Crvene jabuke koji će svirati na Narodnom trgu, sa Duom Bevanda na Župnom trgu i na Trgu slobode (na lokaciji Gradske tržnice) zabavljat će vas Trio Val.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa