Građani oprez: Pulom haraju džepari!

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Na području Policijske postaje Pula, 6. kolovoza zabilježena su dva događaja, gdje su nepoznati počinitelji iskoristili gužvu i vlasnike oštetili za nekoliko tisuća kuna.

Prvo je nepoznati počinitelj između 12 i 13 sati, na gradskoj tržnici u Puli, maloljetnom Nizozemcu ukrao mobitel kojeg je držao u džepu hlača, a potom je oko 13.30 sati nepoznata osoba, za vrijeme vožnje u gradskom autobusu, 61-godišnjakinji iz Pule, iz torbe koju je držala na ramenu, ukrao novčanik s dokumentima i novcem, izvijestila je istarska policija.

Kako bi se izbjegli ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska skreće pozornost građana na činjenicu da uz novčanik, sve vrijedne stvari koje se nose u džepu, torbi, ruksaku ili vrećici, mogu biti metom vještih kradljivaca. Dovoljna je mala neopreznost da netko postane žrtvom džepne krađe, a kada se to primijeti, počinitelj se nalazi već daleko.

Najčešće se džepne krađe događaju na mjestima gdje se kreće veći broj ljudi pa tako kradljivci koriste gužve u sredstvima javnog prijevoza, u ugostiteljskim objektima, čekaonicama, zdravstvenim ustanovama, na tržnicama, raznim javnim okupljanjima, plažama i drugim ''prometnim'' mjestima. Počinitelji  mogu biti i žene i muškarci, starije i mlađe osobe, a uglavnom rade u skupinama – jedna osoba odvlači pozornost, dok druga zavlači ruku u džep ili torbicu i izvlači novčanik te ga predaje trećoj osobi, koja potom nestaje u gužvi.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa