Jednom mu prošlo, drugi put uhvaćen: Lažnom ovjerom banke pokušao prevariti prodavače

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Porečka je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila osnove sumnje da je 22-godišnjak s područja Kalinovca počinio dva kaznena djela prijevare, od čega jedno u pokušaju.

Mladića se sumnjiči da je 2. veljače prošle godine, zatražio da mu prodavač u trgovini u Zagrebačkoj ulici u Poreču napravi ponudu za kupovinu prijenosnog računala i mobitela, uz obrazloženje da će uređaje platiti putem naloga za plaćanje u ime obrta iz Virovitice.

Nakon što mu je prodavač napravio ponudu, 22-godišnjak je otišao te se nakon nekog vremena vratio u trgovinu s nalogom za plaćanje, s ovjerom nalik na ovjeru banke. Time je lažnim prikazivanjem činjenica, doveo u zabludu prodavača da je izvršio uplatu, iako to nije učinio te je na taj način oštetio pravnu osobu iz Poreča za više tisuća kuna.

Istraživanjem je utvrđeno kako je mladić istog dana pokušao na isti način preuzeti predmete i iz trgovine u Ulici Mate Vlašića u Poreču. Naime, od prodavača je zatražio ponudu za kupovinu različitog alata, u vrijednosti od više tisuća kuna, no kada se vratio s nalogom za plaćanje, djelatnika trgovine nije uspio dovesti u zabludu glede izvršene uplate.

Radi sumnje da je počinio kaznena djela prijevare, protiv 22-godišnjaka se podnosi kaznena prijava u redovnom postupku, izvijestila je istarska policija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa